Начало / Статии / Статии - САЩ

Чудатости на природата

Автор

/

Планетата Земя може да бъде наистина странно място, пълно с различни географски чудатости и природни странности.

Скалата Слон - Невада

Едно от тях е огромна скала в пустинята Невада, която си е спечелила името скалата Слон. Очевидно е защо е кръстена така. Да стигнете до там е лесно – с кола, или с автобус стигате до горещата долина на огъня. Намира се извън Лас Вегас.

Синята дупка - Белиз

Синята дупка е друга чудна забележителност. Намира се извън Белиз и е изключително впечатляваща гледка от въздуха. Смята се, че тя се е оформила през ледниковия период при топенето на ледовете. Тя е истинско предизвикателство за водолазите.

Странната скала Вълна

На около 4 часа път от Перт, Австралия се намира странната скала Вълна. Издига се на 15м височина и е дълга 100м. Тя е резултат от милиони години ерозия на скалата. „Райетата“, които е получила са благодарение на водата стичаща се по самата скала.

Каньонът Брайс - САЩ

Каньонът Брайс е съвкупност от странни скални върхове, от цветна варовикова скала, образувани с течение на времето от ерозия и дъждове. Много от тези върхове биват оприличавани на различни известни личности или местности. Може да се огледате и да намерите кралица Виктория, седнала на своя трон или пък да видите голям заек. Каньонът Брайс се намира в Съединените Американски Щати.

Банята на Дявола - Нова Зеландия

Банята на Дявола е едно от най – удивителни забележителности в областта на термалните извори – Уаи-О-Тапу в Нова Зеландия. Този серен басейн е само част от движещата се и бълбукаща област, подложена на геотермални дейности. Уаи-О-Тапу се намира на няколко минути път с кола от град Роторуа. Имайте предвид, че миризмата на сяра там е доста силна.

Зеленият пясъчен плаж - Хавай

Зеленият пясъчен плаж също е странна забележителност. Намира се остров Хавай, и рядко се изследва от учените. Стряскащият цвят се получава от маслиненозелените кристали, които се получават от лавата на вулкана Мауна Лоа.

Вижте актуални оферти за САЩ тук!

>
13 януари 2010 г.

Тагове

Забележителности наоколо

Избрани оферти