Начало / Статии / Статии - САЩ

Чудатости на природата

Автор

/

Планетата Земя може да бъде наистина странно място, пълно с различни географски чудатости и природни странности.

Скалата Слон - Невада

Едно от тях е огромна скала в пустинята Невада, която си е спечелила името скалата Слон. Очевидно е защо е кръстена така. Да стигнете до там е лесно – с кола, или с автобус стигате до горещата долина на огъня. Намира се извън Лас Вегас.

Синята дупка - Белиз

Синята дупка е друга чудна забележителност. Намира се извън Белиз и е изключително впечатляваща гледка от въздуха. Смята се, че тя се е оформила през ледниковия период при топенето на ледовете. Тя е истинско предизвикателство за водолазите.

Странната скала Вълна

На около 4 часа път от Перт, Австралия се намира странната скала Вълна. Издига се на 15м височина и е дълга 100м. Тя е резултат от милиони години ерозия на скалата. „Райетата“, които е получила са благодарение на водата стичаща се по самата скала.

Каньонът Брайс - САЩ

Каньонът Брайс е съвкупност от странни скални върхове, от цветна варовикова скала, образувани с течение на времето от ерозия и дъждове. Много от тези върхове биват оприличавани на различни известни личности или местности. Може да се огледате и да намерите кралица Виктория, седнала на своя трон или пък да видите голям заек. Каньонът Брайс се намира в Съединените Американски Щати.

Банята на Дявола - Нова Зеландия

Банята на Дявола е едно от най – удивителни забележителности в областта на термалните извори – Уаи-О-Тапу в Нова Зеландия. Този серен басейн е само част от движещата се и бълбукаща област, подложена на геотермални дейности. Уаи-О-Тапу се намира на няколко минути път с кола от град Роторуа. Имайте предвид, че миризмата на сяра там е доста силна.

Зеленият пясъчен плаж - Хавай

Зеленият пясъчен плаж също е странна забележителност. Намира се остров Хавай, и рядко се изследва от учените. Стряскащият цвят се получава от маслиненозелените кристали, които се получават от лавата на вулкана Мауна Лоа.

Вижте актуални оферти за САЩ тук!

13 януари 2010 г.

Тагове

Забележителности наоколо

Избрани оферти