Начало / Статии / Статии - България

Зимните курорти, които да посетите тази зима в България

Автор

/

За поредна година Боровец и Банско бяха посочени като едни от най-евтините курорти в Европа от британската класация на Post Office.

Близостта, удобството и ниските цени (съпоставими с други европейски ски дестинации) правят българските ски курорти предпочитани както от българите, така и от много европейци.

Според първоначалната информация на министерството на туризма поне на първо време няма да се изисква зелен сертификат за ползване на ски съоръженията. На повечето места ски сезонът започва около средата на декември, като всеки курорт обявява датата на официалното стартиране на сезона.

Ето накъде да се отправите за ски преживяване в България тази година.

Пампорово

Пампорово печели почитатели с невероятните родопски панорами, които се разкриват от високите части на пистите. Меките гънки на планината, покритите със снежни шапки иглолистни гори и добрите писти правят спускането тук магическо преживяване.

Пистите на Пампорово са подходящи както за начинаещи, така и за средно напреднали и професионалисти. Има писти за слалом, гигантски слалом и ски бягане. Във фънпарка любителите на фрийстайла и зимните спортове ще открият възможности да практикуват любимите си занимания.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Пампорово!

Боровец

В Боровец зимата е мека, а ски-сезонът продължава от средата на декември до април. Курортът е прекрасно място за пешеходен туризъм и отдих през всички сезони.

Лифтовете на Боровец са пет, а пистите са близо 60 км и са сред най-добрите в България. Най-високата точка за ски е на повече от 2500 м надморска височина, а най-дългата писта е 12 км. Има възможности и за нощно каране, както и съоръжения за биатлон, шанца за ски скокове и 35 км писти за ски бягане.

Добринище

Добринище е едно от най-добрите места в България, където да съберете разнородна компания с различни интереси и накрая всеки да си тръгне доволен. Градчето е заобиколено от три планини - Рила, Пирин и Родопите. Въздухът е чист, басейните са с топла минерална вода и с барове във водата, а зимно време ски пистата събира и новобранци, и опитни скиори и сноубордисти. Докато едни карат ски, други могат да откраднат време за себе си в спа центъра на някой хотел, а трети да правят преходи в планината или да изследват местната кухня в симпатичните механи. Наистина перфектно място!

Вижте най-добрите оферти за почивка в Добринище!

Банско

Банско е зимна ски класика, в която се кълнат хиляди българи и чужденци. 75 км писти, 27 км лифтови съоръжения, 12 км трасе за ски бягане и биатлон, две черни писти, кръстени на деветкратния шампион на ски алпийски дисциплини Алберто Томба – Банско е едно от най-добрите места за каране на ски и сноуборд в България, особено ако сте средно напреднали или напреднали.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Банско!

Девин

Девин не е ски курорт, но е родопска зимна приказка само на 30 км от Пампорово, където забавление и релакс ще намерят всички - и почитателите на ските, които могат бързо да стигнат до пистите, и почитателите на спа блаженството, които могат да прекарат цял ден в спа зоните на девинските хотели. В района на Девин има и много забележителности за разглеждане дори и зимно време - екопътеки, пещери и традиционни села.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Девин!

Чепеларе

Чепеларе има две ски-писти - Мечи чал 1 и Мечи чал 2, които се обслужват от лифт. Около града е изградена писта за ски-бягане и биатлон. Ски зоната на Чепеларе - Мечи чал, е свързана с тази на Пампорово и това прави родопското градче още по-привлекателно за почитателите на зимното разнообразие.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Чепеларе!

>
02 ноември 2021 г.

Тагове

екстремен туризъм

семеен туризъм

новини

планина

Пътуване и Ковид

планински туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти