Начало / Статии / Статии - България

5 спа дестинации в България за сгряващ край на зимата

Автор

/

+ Бонус идеи за разходка в района на всеки от курортите

Краят на зимата наближава, но не е съвсем тук. Ако настроението ви не е на шест напоследък, чувствате се изморени и нищо не ви се прави - това е знак, че имате нужда от почивка и време за себе си.

Време е да се заредите с енергия и добро настроение за пролетта, а едно от най-добрите места да го направите, са спа курортите в България. Освен че като цяло предразполагат към релакс и пълноценна почивка, спа центровете и релакс зоните са топло и уютно убежище от последните студени и мрачни зимни дни.

Ето някои от спа дестинациите в България, в които има най-голям избор от оферти и специални предложения за спа почивка в края на зимата.

Сандански

Когато гледате прогнозата за времето, Сандански почти винаги е с най-високите температури в страната. В богатия на минерална вода и любим на гръцките туристи град има много хотели от висока категория, а услугите са на ниво. В района на Сандански има над 80 минерални извора с температура на водата от 42 до 81 градуса.

Бонус идея: многобройни са винарните в района на Сандански и Мелник, из които можете да си направите винен тур към спа почивката.

Вижте всички актуални оферти за спа почивка в Сандански.

Велинград

В спа столицата на Балканите изборът от спа хотели и видовете разкрасителни и подмладяващи терапии е глезещ. В района на Велинград има около 80 извора с температура на водата от 28 до 86 градуса.

Бонус идея: По пътя към Велинград можете да спрете в Плиоценски парк Дорково (музей с възстановка на гигантски мастодонт). Планирайте спирка и на Юндола, откъдето да заредите хладилника с прясно сирене, кашкавал и сладко от бабите и да се разходите до Пашови скали за панорамна гледка към Родопите.

Вижте всички актуални оферти за спа почивка във Велинград.

Хисаря

В Хисаря от древни времена са идвали на почивка римски императори и други благородни особи. Мекият климат и чистият въздух и днес са причина да се отправите към Хисаря.

Бонус идея: Градът е пълен с останки от Диоклецианополис - римския град, основан тук от император Диоклециан. Разходете се до Камилите (останки от портите на града), Римската гробница, Римските терми и музея, за да видите миналото на града пред очите си.

Вижте всички актуални оферти за спа почивка в Хисаря.

Банско

Ски и спа си подхождат като сирене и вино. Възползвайте се максимално от снежните дни по ски пистите или придружете любимия си скиор до Банско, за да се насладите на релакс в спа хотелите в града. Не всички спа центрове в града са с минерална вода, но пък разнообразието от категории, стилове и цени е наистина голямо.

Бонус идея: Освен писти, Банско има в околностите си маркирани пътеки в Пирин, интересни села (Добърско е известно с църквата си с “Христос на ракета”), а край Разлог, в местността Голак, има екопътека с дървена кула за панорамни гледки.

Вижте всички актуални оферти за спа почивка в Банско.

Девин

Девин е по-компактен и спокоен от Велинград и по-оживен от Хисаря. Освен това се намира в сърцето на Западни Родопи, което означава, че ще дишате чист планински въздух, докато провеждате самоназначената си уелнес профилактика. Минералната вода в Девин идва от няколко извора с температура от 16 до 76 градуса.

Бонус идея: до самия Девин можете да изминете екопътека Струилица - Калето - Лъката, която ще стане една от любимите ви в България със своите мостчета, увиснали между скалите и реката.

Вижте всички актуални оферти за спа почивка в Девин.

Вижте още актуални оферти за почивка в България!

>
02 март 2022 г.

Тагове

семеен туризъм

ски

зимни спортове

спа

уелнес

планина

Забележителности наоколо

Избрани оферти