Начало / Статии / Статии - България

Нова година в България: 13 места да кажете Чао, чао, 2020-а!

Автор

/

2020-а е година, на която с удоволствие бихме казали звънко и гръмко “Чао!” с надеждата, че 2021-ва ще е по-добра по всички показатели.

Ако сложната обстановка и постоянно променящите се изисквания за пътуване в чужбина са ви отказали да посрещнете Нова година зад граница, останете си в България - но не си оставайте вкъщи за празника. Тази година заслужава шумно и запомнящо се изпращане (при пълно спазване на противоепидемиологичните мерки!).

Ето го и нашия топ 12 на най-добрите дестинации в България, където да празнувате Нова година 2021.

1. Банско: по пистите и отвъд тях

Ако боговете на снега са с вас, още преди Коледа ще падне достатъчно сняг, за да заработят пистите на пълни обороти. В Банско има 75 км писти плюс едни от най-добрите варианти за извънпистово каране (с помощта на лифт).

Виж актуалните оферти за Банско!

2. Боровец: в най-старият ски курорт

Боровец има едно важно предимство - само на 60 км от София е. Това означава по-малко каране на кола, повече каране на ски. За тези, които не практикуват зимни спортове, предвидете хотел с хубав спа център или такъв с достатъчно забавления, които да запълнят приятно деня, докато ски и сноуборд групата е по пистите.

Виж актуалните оферти за Боровец!

3. Пампорово: повече писти за всички

Нова година по върховете означава кристален въздух, огън в камината за новогодишната наздравица и достатъчно тегели по склоновете, за да се сбогувате бързо с новогодишния махмурлук на следващия ден. В Пампорово имате две ски зони - Пампорово и Мечи чал, което означава повече и по-разнообразни писти за каране.

Виж актуалните оферти за Пампорово!

*

4. Балчик: фойерверки над морето

Морето извън сезона е преживяване на светлинни години от лятната курортна лудост. Много от хотелските комплекси отварят отново врати за Коледа и Нова година. За разлика от други градчета по Българското Черноморие, Балчик не е само плаж и хотели. Двореца и Ботаническата градина работят и през зимата и правят от Балчик място със собствен дух, а отражението на новогодишните фойерверки в морето е нещо, което човек трябва да види поне веднъж в живота си.

Виж актуалните оферти за Балчик!

5. Св. св. Константин и Елена: и близо, и далеч от Варна

Намирате се само на няколко минути с кола от Варна, което означава, че можете да се възползвате от спокойствието на Св. св. Константин и Елена през зимата и от оживлението на Варна през всеки сезон. Макар плажовете да стават само за разходки, а морето да демонстрира зимната си суровост, морският въздух е все така полезен за дишане. Изберете място с вътрешен басейн и сауна, за да не сте съвсем на сухо.

Виж актуалните оферти за Св. св. Константин и Елена!

*

6. Велинград: в спа столицата на Балканите

Ако не сте по планинските преходи, нито по карането на ски, или просто сте имали тежка година и всичко, което искате в началото на следващата, е да си лежите и да ви е хубаво, изберете си хубав хотел в хубав спа курорт. Спа столицата на Балканите продължава да поддържа нивото години, след като получи своя приз.

Виж актуалните оферти за Велинград!

7. Хисаря: като римските императори

Потърсете изворите на младостта и здравето, както са го правели римските императори преди хилядолетия. Минералната вода лекува духа и тялото, качествената почивка - също. Веднъж годишно е Нова година, похарчете малко повече, отколкото по принцип бихте дали, за да се почувствате наистина специално.

Виж актуалните оферти за Хисаря!

8. Стара Загора: градът на правите улици и липите

Околностите на Стара Загора също са богати на минерални води, а в самия град ще откриете един от най-добрите исторически музеи в България. Това е градът на липите и на правите улици - и ако първите не са в най-добрата си форма през декември, правите улици са си винаги там и са отлично поддържани.

Виж актуалните оферти за Стара Загора!

*

9. Сандански: гърците знаят защо

Липсващите гръцки туристи са освободили места в хотелите за тези българи, които все още не са разбрали що е то Сандански и защо е от малкото места, които привличат хора от Гърция към България, а не обратно. Сандански разполага с добро количество и отлично качество спа хотели, от които да си изберете.

Виж актуалните оферти за Сандански!

10. Велико Търново: по царски

Благодарение на постоянно появяващите се нови атракции във Велико Търново трудно ще скучаете. Ако не сте били в тази част на Северна България през последните години, не пропускайте да видите Мултимедийния център “Царевград Търнов” с реалистичните фигури в цял ръст на Паисий, Балдуин Фландърски и български царе и царици, както и Музея на илюзиите.

Виж актуалните оферти за Велико Търново!

11. Арбанаси: като ще е село, да е хубаво

А може просто да искате да се скриете от всичко и всички в някое селце в планината и три дни да не мислите за обичайния си живот в града. Арбанаси при това не е обикновено село, а такова, което спокойно може да влезе в класация за най-красивите села в Европа. Заложете на уюта, чай пред камината и лукс за всички като семейно джакузи.

Виж актуалните оферти за Арбанаси!

12. Плевен: незаслужено забравен

Плевен едва ли е сред първите дестинации, за които се сещате, докато избирате град за посрещане на Нова година, но той може да се окаже изненадата на годината. Припомнете си позабравени места като Плевенската панорама или се разходете из парк Кайлъка за зареждане от природата.

Виж актуалните оферти за Плевен!

*

13. Ловеч: шареното градче

Това е едно от най-симпатичните малки градчета в България, перфектна посока за уикенд пътуване. Има си исторически мост, старинен квартал, крепост и огромна статуя на Левски, която се извисява над града.

Виж актуалните оферти за Ловеч!

*

Разгледай още оферти за Нова година в България!

>
17 ноември 2020 г.

Тагове

нова година

новини

семеен туризъм

любопитно

идеи за уикенда

празници

зима

ски

спа туризъм

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти