Начало / Статии / Статии - Индия

Панаирът на камили в Пушкар, Индия - племенен сбор, който не прилича на никой друг

Автор

/

В Раджастхан скотовъдството процъфтява при махараджите, които поддържат легиони камили за военни цели. Заминаването на тези войнствени владетели и идването на автомобила до голяма степен изтласква камилите в периферията, но вие все още можете да видите наследството от тези времена на ежегодния Панаир на камилите в град Пушкар. Той е един от най-големите пазари за животни в раджастханската пустиня Тхар и няма равен на себе си по отношение на цветове, музика, костюми и празненства.

Панаирът на камили в Пушкар - Индия

В Раджастхан живеят най-много племена в Индия и техните членове се стичат с десетки хиляди в градеца Пушкар всеки ноември преди пълнолуние (съвпада с религиозния празник Картик Пурнима), за да шестват, да се състезават, да търгуват и да продават своите отличени с награди едногърби камили, които са вчесани и окичени с гирлянди за случая. Раджастханците са известни с любовта си към ярките цветове, тъй че участниците хора затъмняват камилите със своите накити и яркобагрени сарита и тюрбани, което ни помага да си обясним популярността на фестивала сред чуждестранните туристи, режисьори на документални филми и фотографи.

Повече приличен на безспирен карнавал, с акробати, базари и танцуване под звездите, той е един от най-важните ежегодни панаири в този пустинен щат. За индусите Пушкар е важен поклоннически център; за езерото казват, че се е появило от мястото, където бог Брахма изтървал свещен лотос и днес по бреговете му има над 1000 храма. Призори по пълнолуние поклонниците се събират, за да се къпят в езерото.


Къде: около 354 км от Ню Делхи.
Най-добро време: двуседмичният празник е почти винаги през ноември.

Виж актуалните оферти за пътуване в Индия!

Виж още:

Екскурзия в Непал

Екскурзия в Бутан

Екскурзия в Шри Ланка

>
04 октомври 2010 г.

Тагове

пазари

Забележителности наоколо

Избрани оферти