Начало / Статии / Статии - Египет

Египет: Забраняват язденето на камили при пирамидите в Гиза

Автор

/

Египетските власти са решили да въведат ред около една от главните забележителности в страната – пирамидите в Гиза, като забранят язденето на камили и коне, както и да изгонят всички частни търговци на сувенири.

Всеки, който е посещавал пирамидите, знае, че спокойното им разглеждане е почти невъзможно заради нуждата постоянно да се разгонват нахалните продавачи и да се пазят личните вещи, за да не бъдат откраднати.

Известни са и случаите, в които водачите на камили предлагат на туристите да пояздят за 10 египетски фунта, а в края на разходката им искат по 100 фунта.

Тези нерегламентирани дейности освен всичко влошават и района около пирамидите с боклука, който произвеждат.

Създаден е специален проект за развитие на района около пирамидите в Гиза, който цели да превърне посещението им във вълшебно преживяване за посетителите, а не в „разходка в зоопарк“.

Очаква се още през 2018 г. да бъдат премахнати всички частни търговци от района, а на тяхно място да бъде изградени съвременни съоръжения на стойност 23 милиона долара. Те ще включват информационен пункт за туристи, кафене и будки за сувенири. Придвижването от новия Велик египетски музей, който ще отвори врати в края на 2018 г., до пирамидите ще става на електромобили.

***

Ако все още не сте видели едно от най-впечатляващите чудеса на древния свят, разгледайте нашите най-добри оферти за екскурзии в Египет

>
15 март 2018 г.

Тагове

пирамиди

новини

Забележителности наоколо

Избрани оферти