Начало / Статии / Статии - Египет

Пътувайте навсякъде по света с Вашата географска скреч карта

Автор

/

Да пътуваш по света е не само много интересно преживяване, но има и висока образователна стойност. Неслучайно за най-мъдри хора се смятат именно тези, които са пътували много по света. Защото, докато не се отвориш за него, той също няма да се отвори за теб, а останеш ли в черупката си – тогава защо си живял?!

Вероятно няма човек, който да не мечтае да пътува и да се запознава с нови места, да попива от чужди култури, да се чувства част от глобалната общност. Ако и вие планирате пътуване или познавате такива хора, може би ще ви е интересно да научите малко повече за уникалните скреч карти, които могат да ви окажат безценна помощ и подкрепа в начинанието.

Ето как:

Отбележете местата, които вече сте посетили

Това е само една от многото опции, които предлагат забавните и толкова интригуващи скреч карти. Пристигайки при вас със специално покритие, те изглеждат сякаш неотворени и ви напомнят, че имате толкова много за вършене – да посетите толкова много страни и да се потопите в културата на толкова много народи!

След като вашето пътешествие стартира, ще видите как върху повърхността на вашата скреч карта на света започват да се появяват все повече и повече цветни петна, грейващи досущ като малки слънца, които ви показват местата, които вече сте посетили. Тогава желанието да  го направите отново се засилва и ви кара да проявите още по-силно волята си.

Всеки, който вече е използвал някоя скреч карта, без значение дали това е била скреч карта на България, или пък скреч карта на Европа, може да потвърди тези думи.

Открийте дестинации за бъдещи пътешествия

Всеки път, поглеждайки към скреч картата, вие ще знаете, че най-хубавото тепърва предстои. Да планираш бъдещи пътешествия е едно от най-стимулиращите неща, които човек може да прави. Такива мечти въздействат особено позитивно върху психиката и човек се настройва да открие „голямата картина“, а не да остане в плен на дребнавостта и ограниченията.

Казват, че всички ние сме толкова големи, колкото големи са мечтите ни. Затова и смелите мечти са присъщи на хората, които са родени победители. Защото те не се страхуват да ги преследват, а когато не се отказваш, един ден задължително успяваш. Историята многократно е доказала верността на това твърдение.

Декорирайте дома си с географската скреч карта

Тези уникални скреч карти имат и още една прекрасна функция – като оригинална и атрактивна декорация на дома. Могат да бъдат поставени на стената във всяка една стая от жилището и ще привличат внимание отдалеч. Ще ви напомнят за нещата, които сте си обещали да свършите, а колкото до вашите малчугани – със сигурност ще привлекат веднага и техния интерес.

Едно много умно решение е да украсите стените на детската стая с някоя такава скреч карта. Това ще провокира вашето дете да започне от рано да се интересува за света около себе си, да научи имената на държавите, континентите, да натрупа знания за всеки един от тях. Високият образователен ефект на скреч картите е признат и от педагозите. Много от тях споделят, че деца, които имат в дома си скреч карта на България, много по-бързо и по-лесно усвояват учебния материал, свързан с градовете и другите населени места в нашата родина. Затова не пропускайте да помогнете на вашия малчуган да се образова от рано и да бъде едно от първите деца в класа с най-много географски познания.

Подарете пътешествие, подарявайки карта

Подарявайки карта, вие подарявате и надежда. Дори и мечтите за пътешествия досега да са били някак си имагинерни, в момента, в който скреч картата се окаже в ръцете на ваш близък или познат, всичко вече придобива нов смисъл. Така, с вашия подарък вие го приближавате една идея по-близо до неговите все още неосъществени мечти (така желаното пътуване до Париж или пък до Япония вече ще бъде една идея по-близо). Ще му дадете стимул да продължи в търсенето на начини за тяхната реализация.

Бъдете винаги оригинални

В нашия модерен свят сякаш вече стана наистина много трудно човек да открие наистина оригинален подарък. Затова и скреч картата може да се окаже вашия шанс да се издигнете над материалното и да се съсредоточите към истински важните неща. Както и да насочите вниманието на близките си към тях.

Дошли сме на този свят с мисия, защо не направим опит да разберем по-отрано каква е тя? Казват, че за да откриеш себе си, най-лесният начин е да тръгнеш на пътешествие. Защото само когато напълно се откъснеш от света, с който си свикнал, можеш да погледнеш отстрани и да видиш дали това е този свят, в който искаш да прекараш живота си. Или може би искал да имаш друга съдба? Какво е най-важното за теб самия, какви са очакванията ти?

Отговорите на всички тези въпроси някак си напълно естествено започват да изникват в съзнанието, когато човек пътува по света.

Затова не се колебайте - подарете скреч карта на всеки, когото обичате!

Със сигурност си струва да го направите.

>
01 февруари 2019 г.

Тагове

любопитно

семеен туризъм

забавления за деца

идеи за подаръци

Забележителности наоколо

Избрани оферти