Начало / Статии / Статии - Египет

Круиз по Нил в Египет

Автор

/

Макар и укротен с изграждането на язовирната стена на Асуан, Нил не се е променил много от далечните дни, когато Рамсес е бил момченце. В V в. пр.н.е. гръцкият историк Херодот описва Египет като „дарът на Нил“, а да плаваш покрай вечните зелени брегове на реката, означава да разбереш защо древните египтяни са я боготворили.

Реката остава източникът на сила и енергия на египетската цивилизация, сърцето и душата на нейния народ. Бавното темпо на живота в струпаните един до други крайречни градове е неизменно. Облечени в шалвари деца бягат към брега, за да ви помахат, потопени до кръста във водата мъже къпят своите волове, фелуки с триъгълни платна се плъзгат покрай вас – същите речни сцени, които вдъхновяват Платон, Александър Македонски, Юлий Цезар и Наполеон и са изобразени в прости стенописи из древните гробници. Круиз по Нил до или от областите Асуан и Луксор в Горен Египет, с тяхната несравнима концентрация на древни руини, долини с погребални монументи и цяла метрополия от царски гробници, е акцентът на всяко пътешествие до Египет.

Сред флотилия от над 200 кораба, които порят спокойните води на Нил четирите „Сън Боут“ на компанията „Абъркромби енд Кент“ са сред най-просторните и луксозните – все едно елегантната яхта на богат приятел. Те никога не качват повече от 80 пасажери единомишленици, които са глезени и обгръщани от една атмосфера на мека старовремска декадентност и безупречно обслужване. Откритите палуби са идеални за гледане на красивите залези, размишляване над видените през деня чудеса.

Пасажерите в типичния случай летят от Кайро до Асуан или Луксор, за да се качат на някой от четирите „Сън Боут“.

Кога: целогодишно, с изключение на юни, когато корабите са на сух док.

Най-добро време: март-ноември

Вижте най-добрата оферта за круиз по река Нил!

>
26 март 2010 г.

Тагове

круизи

Забележителности наоколо

Избрани оферти