Начало / Статии / Статии - Гърция

Готови ли сте за соло пътуване?

Автор

/

Все повече туристи решават да опознаят света, пътувайки сами. Ако вие сте от тези ентусиасти или просто нямате с кого да споделите вашите почивни дни, отличен избор е да се включите в организирано пътуване за соло туристи.

Преди повече от 20 години някои от най-големите световни туроператори започнаха да организират соло пътувания специално за необвързани или просто пътуващи сами туристи. Програмите на тези пътувания са съобразени с възрастта на туристите, дестинациите  обикновено са купонджийски, известни с активен нощен живот. Обикновено тези пътувания са разделени на две части, като в първата се организират посещения на забележителности и общи вечери. Във втората част туристите имат повече свободно време и възможност да го прекарат с новите си приятели.

Соло пътуванията по света се радват на голям успех и много туроператори се специализират в организирането само на такъв вид туризъм. Което никак не е странно, защото се оказва, че соло туристите са позитивни и купонджийски настроени хора. Някои от соло пътуващите се присъединяват сами към организираните групи, други се записват с приятели. Някои от туристите търсят романтика, други - нови приятели, трети - просто компания за ваканцията.

Интересно е да отбележим, че за необвързаните хора се оказва, че соло пътуванията, особено по празниците са много привлекателни. Вярно е, че не всеки има роднините на Бриджит Джоунс, но кой отказва пътуване в приятна компания.
За първи път и в България се появява предложение за соло пътуване. Великден с нови приятели на острова на Мама мия – гръцкия рай Скопелос. Оказва се, че българинът е узрял за идеята и  е готов да се отправи на път сам.

Виж най-добрите оферти за пътуване в Гърция!

Виж още:

Почивка в Занзибар

Почивка на Малдиви

Екскурзия до Виетнам

04 април 2013 г.

Тагове

великден

гръцки острови

Егейско море

идеи за уикенд

културен туризъм

почивка на яхта

романтика

семеен туризъм

соло туризъм

фестивали

Забележителности наоколо

Избрани оферти

1085 лв.

ЛИСАБОН

ЛИСАБОН