Начало / Статии / Статии - Гърция

Готови ли сте за соло пътуване?

Автор

/

Все повече туристи решават да опознаят света, пътувайки сами. Ако вие сте от тези ентусиасти или просто нямате с кого да споделите вашите почивни дни, отличен избор е да се включите в организирано пътуване за соло туристи.

Преди повече от 20 години някои от най-големите световни туроператори започнаха да организират соло пътувания специално за необвързани или просто пътуващи сами туристи. Програмите на тези пътувания са съобразени с възрастта на туристите, дестинациите  обикновено са купонджийски, известни с активен нощен живот. Обикновено тези пътувания са разделени на две части, като в първата се организират посещения на забележителности и общи вечери. Във втората част туристите имат повече свободно време и възможност да го прекарат с новите си приятели.

Соло пътуванията по света се радват на голям успех и много туроператори се специализират в организирането само на такъв вид туризъм. Което никак не е странно, защото се оказва, че соло туристите са позитивни и купонджийски настроени хора. Някои от соло пътуващите се присъединяват сами към организираните групи, други се записват с приятели. Някои от туристите търсят романтика, други - нови приятели, трети - просто компания за ваканцията.

Интересно е да отбележим, че за необвързаните хора се оказва, че соло пътуванията, особено по празниците са много привлекателни. Вярно е, че не всеки има роднините на Бриджит Джоунс, но кой отказва пътуване в приятна компания.
За първи път и в България се появява предложение за соло пътуване. Великден с нови приятели на острова на Мама мия – гръцкия рай Скопелос. Оказва се, че българинът е узрял за идеята и  е готов да се отправи на път сам.

Виж най-добрите оферти за пътуване в Гърция!

Виж още:

Почивка в Занзибар

Почивка на Малдиви

Екскурзия до Виетнам

>
04 април 2013 г.

Тагове

великден

гръцки острови

Егейско море

идеи за уикенд

културен туризъм

почивка на яхта

романтика

семеен туризъм

соло туризъм

фестивали

Забележителности наоколо

Избрани оферти