Начало / Статии / Статии - Испания

Градовете на Тенерифе

Автор

/

Санта Круз де Тенерифе

Санта Круз де Тенерифе е административен център на Западните Канарски острови и столица на остров Тенерифе. Разположен е на североизточният бряг на острова. Санта Круз е оживен град с огромно пристанище - едно от най-натоварените в Испания и най-дълбокото в света.

Санта Круз се намира в голям естествен залив и има невероятна гледка към планината Анага, извисяваща се на над 1000м. височина. Градът не предлага с много туристически забележителности, но пък можете да се забавлявате пазарувайки.

Град Ла Лагуна

Сан Кристобал де Ла Лагуна или на кратко само Ла Лагуна е вторият най - важен град на остров ТенерифеКанарски острови. Разположен е в  долината Aguere сред красива природа. До 1723г. е бил столица на острова. Той е културна и религиозна столица поради факта, че там се помещават  университета Сан Фернандо и двореца на владиката. Целият град е пълен с изключителни архитектурни паметници, дворци и традиционни къщи от XVII и XVIII век.

Град Ла Оротава

Villa de la Orotava или на кратко само Ла Оротава е разложен  в бананова плантация в долина, която носи същото име. Този стар град се отличава със своята великолепна архитектура,  характерните за остров Тенерифе и Канарските острови, сенчести дворове, площади и наследствени къщи.

Град Пуерто де ла Круз

Пуерто де ла Круз е един от най-добрите курорти на остров ТенерифеКанарски острови. Старият град е много хубав. Голяма част от района около старото рибарско пристанище е пълен с тесни калдъръмени улички, пълни с колониална архитектура.

Днес в Пуерто де ла Круз има голям избор от прекрасни хотели, които могат да задоволят всички вкусове и бюджети. В допълнение към чарът на стария свят града предлага и едни от най-интересните атракции за посетителите на острова.

Град Лос Кристианос

Лос Кристианос се намира на 15 км от южното летище (Reina Sofia). Без съмнение той е един от най-популярните курорти на остров ТенерифеКанарски острови. Изкуствените плажове са изключителни. Там има и прекрасно пристанище за риболов, където може да намерите и различни организирани забавления като разходки с лодки със стъклено дъно, гмуркане или пътуване с ферибот до Ла Гомера.

Град Маска

Маска е едно от най-живописните места на остров ТенерифеКанарски острови. Дълбоки клисури  се преплитат с тучни зелени растения, придружени от лъкатушещи пътища. До Маска можете да стигнете от Буенависта дел Норте, който е обсипан с тесни остри завои.

Виж най-добрите оферти за почивка на остров Тенерифе!

Виж още:

Почивка на Канарските острови

Почивка на остров Лансароте

Почивка на остров Мадейра

 

 

 

>
02 март 2010 г.

Тагове

Канарски острови

острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти