Начало / Статии / Статии - Испания

Тенерифе през май: на плаж за майските празници

Автор

/


Тази година почивните дни през май са горе-долу колкото работните, като особено наситено със свободно време ще е в началото на месеца. След толкова време стоене вкъщи, използвайте възможността да избягате на топло и прекарайте майските празници на слънчевия остров Тенерифе, където по това време на годината става и за плаж, и за аквапаркове, и за разходки до изгаснали вулкани.

Бърза сметка за почивните дни през май:

1 май 2021 г. се пада в събота, точно преди Великден и затова ще почиваме и един допълнителен ден на 4 май. Почивните дни ще са от 30 април до 4 май (петък-вторник, 5 дни). А ако си вземете сряда и петък (5 и 7 май) отпуск, ви се събират 10 почивни дни от 30 април до 9 май включително, тъй като ще ги слеете с почивния ден на 6 май.

(Вижте всички почивни дни през 2021 г.)

Май е чудесен, но доста дъждовен в България, докато на юг в посока Канарските острови времето си е направо лятно.

Времето на остров Тенерифе през май

През май на най-големия от Канарските острови вече е достатъчно топло, за да прекарате цял ден на плажа, но не е е изпепеляващо горещо, каквото става през летните месеци. Дневните температури са около 25 градуса, но се усещат като повече заради географската ширина на Тенерифе.

Дъждовните дни през май са рядкост (според статистиките средно три за целия месец), а слънцето е в изобилие. Температурата на морската вода на Тенерифе през май е около 20 градуса - не е чай, но става за плуване.

Какво да видите на Тенерифе през май

През май островът е спокоен и всичките забележителности на Тенерифе ще са кажи-речи на ваше разположение.

Месецът е идеален да разгледате всички атракции на открито - хем ще съберете слънце, хем красиви гледки и спомени. Вижте Гигантските скали (Лос Гигантес), разходете из Национален парк Тейде, изкачете се до кратера на изгасналия вулкан и изминете пътеката от планинското село Маска до брега. Посетете и тайнствените пирамиди на Гюимар, за да научите всички хипотези за появата и функциите им.

Непременно си оставете достатъчно време за плаж. Можете да наемете кола и да обиколите градовете на Тенерифе от Санта Крус де Тенерифе до Ла Оротава и Пуерто де ла Крус.

Включете се и във винена дегустация - тук се произвеждат вина, които година след година печелят медали на световните изложения. Казват, че любимото вино на Шекспир от сорта малвазия се е правело тъкмо на Тенерифе. Обиколете винарски изби и винени магазини, за да се запознаете с виненото амплоа на острова и да имате още една причина да го харесате. 

Виж актуалните оферти за почивка в Тенерифе!

 

>
11 януари 2021 г.

Тагове

екзотика

новини

плажове

острови

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти