Начало / Статии / Статии - Испания

Акваленд Коста Адехе – незабравимо приключение в Тенерифе

Автор

/

Добре дошли в „страната на водата“ или Aqualand Costa Adeje, както е наречен този чуден аквапарк. Тук освен разнообразие от вдигащи адреналина водни приключения, има и много релаксиращи занимания. Очаква ви и шоу с делфини – едно от най-добрите в света, както и възможност да се срещнете отблизо с тези специални създания.

Аквапаркът се намира в курортното градче Адехе, в южната част на остров ТенерифеКанарски острови. От столицата на острова, Санта Крус, до там се стига с автобус за около час и 15 минути. Щом вече сте в градчето, на много места ще забележите упътващи табели за безплатния автобус, водещ до самия аквапарк. Ако все пак не успеете да се ориентирате, попитайте в най-близкия информационен пункт, за да ви насочат откъде да хванете автобуса.

В началото на аквапарка са повечето атракциони, подходящи за деца – весели пързалки-дракони, замъци и морски фарове. Очакват ви високи и тесни водни пързалки, които се извиват така, че скоростта ви на спускане да се променя, а с нея и интонацията на крясъците ви. Преди да скочите в големия басейн, не пропускайте да демонстрирате умения и весели пируети на трамплина над него.

Можете да редувате адреналиновите пързалки с по-спокойните атракции като басейна с вълни и голямото джакузи с контрастни душове или реката, по която лежерно да се носите, удобно седнали в огромен пояс. Криволичещите й завои, водопадчета и пръскащата на места вода от душове ще поддържат настроението ви.

След всички водни приключения идва ред на едно незабравимо преживяване. В делфинариума на парка се предлага специална програма за близка среща с делфините. Добре е да се запишете за нея веднага щом сте тук, защото е за ограничен брой посетители, а желаещи не липсват.

Треньорът ще ви говори на английски. Ще научите любопитни факти за делфините. Знаете ли, например, че те издават звуците, които чуваме, през дупката на главите си, от която и дишат или пък, че когато спят само едното полукълбо на мозъка им спира работа, а височината на скоковете им над водата може да достигне цели 5 м. Интересно е и, че релефът на крайния ръб на задната им перка е индивидуален при всеки делфин. По него делфините се идентифицират, както хората с отпечатъците.

Преди да влезете в басейна с делфините, ще трябва да облечете специален костюм. Не се тревожете, ако не можете да плувате – само кажете това на треньора и той ще ви позиционира на плитка част в басейна, където можете да седнете и това по никакъв начин няма да попречи на изживяването ви. През цялото време няколко делфина ще плуват около вас и ще можете да ги погалите и целунете. Треньорът ще ви покаже команди, които да изпълните така, че делфините да реагират на тях. Особено впечатляваща е тази, при която делфинът идва до вас, а вие разпервате ръце и започвате да мърдате пръстите си, тогава той започва да издава звуци под вашето диригентство.

Всички специални моменти ще бъдат запазени на снимки, които можете да си купите по-късно. Всичко трае около час, но е толкова хубаво и неповторимо, че ще ви се стори кратко. Участието ви в тази програма ви дава привилегията да се настаните на първия ред по време на шоуто след това и възможност да участвате в някой от номерата с делфините, за които се изисква доброволец от публиката.

За разлика от повечето представления в делфинариумите по света, шоуто тук цели да покаже на публиката интересните неща, които делфините правят в естествената си среда в океана. Ще видите и много сложни и спиращи дъха акробатични номера, изпълнявани от треньорите и делфините.

Аквапаркът затваря в 17 часа. Водата във всички атракциони е солена. На територията на аквапарка има и заведения за хранене.

Снимки: www.aqualand.es

Вижте най-добрите оферти за пътуване до остров Тенерифе!

Виж още:

Почивка на Канарските острови

Почивка на остров Лансароте

Почивка на остров Мадейра

 

>
18 март 2014 г.

Тагове

аквариуми

екстремен туризъм

летен туризъм

острови

семеен туризъм

увеселителни паркове

забавления за деца

аквапаркове

Забележителности наоколо

Избрани оферти