Начало / Статии / Статии - Испания

Барбекю на вулкан на остров Лансароте

Автор

/

Обичате барбекю, но какво бихте казали природата да ви го приготви? Ресторантьорският бизнес винаги е бил доста напредничав и креативен по отношение на това да привлече повече клиенти.

Поредното предизвикателство идва от Канарските острови с въпроса: много хора обичат барбекю, но какво ще кажете за месо, което е приготвено на вулкан?

Ресторант Ел Диабло (El Diablo) в Лансароте на островите използва геотермалната топлина от 450-500 градуса, за опичането на месо и риба от менюто.

Ресторантът е разположен върху спящ вулкан и за приготвяне на храната използва горещината, която той изпуска от дупка в земята. Грилът е направен от девет вулканични базалтови скали, а преди полагането им е имало експертна консултация от учени.

По отношение на вулканичното барбекю има още две добри новини за посетителите на ресторанта. Първата е, че е малко вероятно вулканът да изригне, защото последният такъв случай е бил през 1824 г. Другата добра новина е, че заведението е разположено в красивата местност Огнените планини, които са се създали през 18-и век и са доста интересна гледка.

Вижте най-добрите оферти за почивка на остров Тенерифе!

Виж още:

Почивка на Канарските острови

Почивка на остров Тенерифе

Почивка на остров Мадейра

>
10 юли 2015 г.

Тагове

вулкани

любопитно

ресторанти

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти