Начало / Статии / Статии - САЩ

Грийнбрайър - южняшки комфорт

Автор

/


Подобно на богатството от удобни за рафтинг реки на Западна Вирджиния, „Грийнбрайър“ също дължи своята слава на водата – в този случай богатите на сяра извори, които отдавна са го превърнали в лятната столица на Стария Юг. Той продължава да привлича поклонници, търсещи „изцеление“, включително двайсет и шест американски президенти, от Джеймс Мънро до Джордж Буш- младши.

„Грийнбрайър“, Уайт Салфър Спрингс, Западна Вирджиния, САЩ

Започнал като сбор от дървени хижи през 1778 г. и по-късно трансформиран във величествен, с колони и над 600 стаи хотел, „Грийнбрайър“ се извисява гордо сред 26 000 декара в една живописна долина на планинската верига Алегени и обещава повече от петдесет развлечения.

Голфът е водещата атракция, с три игрища с по 18 дупки, които са смятани за едни от най-добрите в света. „Голф Дайджест“ академията, открита през 1999 г., обещава да сподели своите секрети за „Шлема“, докато един СПА-център на 2700 м2 и десет тенис корта гарантират, че неиграещите голф едва ли ще се почувстват пренебрегвани.

Хиляда и осемстотинте души персонал на „Грийнбрайър“ са част от изискаността и красотата на хотела. Очаквайте музиканти по време на чая в просторното фоайе с мраморен под и по-късно на вечеря, когато официалните облекла преобладават под кристалните полилеи с размери на НЛО. Обаче следвоенната декорация на Дорот Дрейпър не е задължително това, което очаквате, представлявайки дръзка смесица от ивици и цветя и един нетрадиционен вкус към ярките цветове.

Всички тези неща могат да правят хотела да изглежда като Бъкингамския дворец с необичайно ярки цветове и могат да не бъдат по вкуса на всеки – и това, ако високите цени не ви отблъснат в началото (следствие от множеството удобства, които не са включени в тарифите за стая). Хотелът винаги ще бъде свързван с богатство, власт и престиж – толкова много, че има свое подземно противоатомно убежище, построено по време на администрацията на Айзенхауер и предназначено за членовете на Конгреса в случай на ядрена война.

С размера на две футболни игрища, бункерът най-накрая е снет от секретност, след като „Уошингтън Пост“ разкрива неговото съществуване през 1992 г., и днес е отворен за посещения. Доста причудливата му просторна кухня и кафетерия пък са днес седалището на Центъра за кулинарно изкуство „Грийнбрайър“, който предлага целогодишни курсове.

Къде: Уайт Салфър Спрингс, 400 км югозападно от Вашингтон, Западна Вирджиния, САЩ
Най-добро време: пролет

>
22 март 2012 г.

Тагове

любопитно

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти