Начало / Статии / Статии - САЩ

Хоумстед - балнеолечебен курорт от световна класа и исторически топли извори

Автор

/


Следвайте стъпките на Томас Джеферсън до рустикалните бани „Джеферсън Пулс“ за едно сибаритско и лечебно накисване в богата на минерали 37-градусова вода – преживяване, сродно на къпане в топла „Перие“.

Историческите бани са поддържани от съседния курортен хотел с 500 стаи „Хоумстед“, величествена джорджианска красива сграда, напомняща за европейските балнеолечебни курорти, от рода на Баден-Баден. Вечерите в официалната трапезария са със сако и вратовръзка, както подхожда на място, където в стари времена са идвали поредица герои от колониалния период, президенти и милионери, за да се възползват от възстановяващите здравето води, понякога оставащи с месеци.

Освен идващите да се „полекуват“, днес курортът е посещаван и от по-млади компании, за които има многобройни спортни съоръжения, пръснати из 60 000 декара от съхранилите чистотата си планини Алегени и долини, включително 160 км пътеки за езда и пешеходен туризъм, вътрешен басейн от 1903 г., пълнен от естествени горещи извори, 6,5 км потоци, пълни с дъгова пъстърва, шест тенис корта, девет ски писти и три леко хълмисти шампионатни голф игрища, които са домакин на седем шампионата на Американската асоциация по голф.

Добавете боулинг, лов със соколи и топване в края на деня в старинните, 40-градусови естествени минерални извори, най-хубавото място в курортния балнеолечебен, оборудван по последна дума на техниката комплекс на площ от 3100 м2.

Къде: Хот Спрингс, 335 км от Вашингтон, 188 км от Шарлотсвил, Вирджиния, САЩ
Най-добро време: пролетта за цветя, есента за бляскав листопад; коледните празници за традиционни отпразнувания.

Виж актуалните оферти за пътуване във Вашингтон!

Виж още:

Екскурзия в Лас Вегас

Екскурзия в Ню Йорк

Екскурзия в Канада

>
27 декември 2011 г.

Тагове

балнеолечебен туризъм

конен туризъм

любопитно

пешеходен туризъм

спа туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти