Начало / Статии / Статии - САЩ

Хавайските острови, които непременно да посетите

Автор

/

Хавайските острови са класическа и неостаряващо популярна дестинация за любителите на екзотиката. Както и за тези на белите безбрежни плажове, лукса, уединението, сърфистите и феновете на водните спортове. Вижте кой хавайски острови непременно да посетите при следващата си отвъдокеанска почивка.

Кауаи - райският остров

Най-зеленият и най-старият остров в Хавайския архипелаг, тучен и вечен, Кауаи е по същество единичен масивен вулкан, който се издига 4800 метра от равнището на земята и осигурява изглед на Рая за много холивудски филми и телевизионни забавни програми, включително Джурасик парк, Сини Хаваи, Кинг Конг и Фантастичен остров. Със само 5 процента от населението на щата жителите на Кауаи са известни като най-дружелюбните в петдесетия щат и начинът им на живот е в духа на старите хавайски традиции, прост и без бързане. Фокусът е върху природните красоти и не прекалено луксозния курортен живот.

Остров Молокаи - една от хавайските перли

Молокаи е петият по големина остров от хавайския архипелаг. Типично за класическите райски острови, в Молокаи времето е спряло, тюркоазени вълни оцветяват хоризонта, бели плажове се простират, докъдето ти видят очите. Освен спиращата дъха природа, интерес представляват и множеството редки растения и животински видове, които може да видите там.На южният бряг има красив коралов риф - магнит за гмуркачи от цял свят.  За услугите, предлагани на остров Молокаи говорят световните класации, които го поставят сред първите десет измежду островите в света. Това красноречиво говори за високата класа на райския остров.

 Мауи - предпочитаната дестинация на любителите на острови и голф

Кой не би се съгласил с местната поговорка „Мауи но ка ои“? Мауи е най-добрият. „Островът на долините“ е наречен на полинезийския полубог, който, след като издърпал всичките Хавайски острови от морето, решил да направи този – най-красивият – свой дом. Ненадминати са гледките на и от тежката маса на 3055-метровия Халеакала (Дом на Слънцето), чийто спящ вулканичен кратер е най-големият в света – толкова голям, че остров Манхатън би могъл да бъде поместен там. Отвсякъде ви обгръщат вълнуващи гледки на тучните плантации с ананаси и захарна тръстика, прочутите бели плажове, при малко късмет може да уловите сянката на някой от хилядите севернотихоокеански гърбати китове във водата.

Хонолулу - "силата на алоха" блажено гали сетивата

Формулата на успеха на Хонолулу не е сложна: Плажна ивица + Американската мечта = Тропически рай. Цялата зона край залива Уайкики е синоним на лукс, на печеливш туристически бизнес, на предпочитана дестинация на хайлайфа. Каквито и определения да се прикчават на Хонолулу, той си остава  единствен и неподражаем. Никой друг град не се свързва в представите ни с толкова много екзотика. Хонолулу – „добре защитено пристанище” в буквален превод от местния език, е курортът, без който америкаците просто не могат. Неповторимата релакс атмосфера се дължи най-вече на тропическото слънце и на благоуханието на океана.

Ланаи - ин и ян на един ананасов остров

Най-изолираният и интимен остров на Хаваите, миниатюрният, непретъпкан от туристи Ланаи някога е бил главната ананасова плантация на щата, с редящи се една подир друга ананасови горички. Новата роля на острова като туристическа дестинация е подпечатана през 90-те години на ХХ в., когато той е поет от предприемача Дейвид Мърдок, който прекратява засаждането на ананаси и вместо това изгражда два суперлуксозни хотела и 13 км път на иначе пустия остров.в хотелите гостите са безсрамно глезени, докато навън от тях природната средата си остава непокътната, без никакви туристически магазинчета, нито пък хеликоптери над главата, които да нарушават фантазията.

Оаху - Вайкики и отвъд него

Оаху означава „място за срещи“ и от ранните дни, когато хавайското кралско семейство избира Уайкики като място за своите първи скромни домове, през средата на ХХ в., когато Пърл Харбър е база на американския Тихоокеански флот до днес, когато 4-километровият полумесец е прераснал в един от най-прочутите градски плажове, Оаху винаги е бил магнит. Хонолулу ви напомня, че Оаху е най-гъсто населеният от островите. Но опознаването на Оаху може да означава също пустинни плажове, островръхи стръмни скали и пищна растителност, разположена само на минути извън Хонолулу. Сърфистите са съгласни, че чудовищните вълни на легендарния Северен бряг гарантират едно от най-добрите сърфирания в света по време на „зимните“ месеци от ноември до март.

Големият остров - лунни пейзажи и изумително наблюдение на звездите

Големият остров – основната част от поразителния 4000-километров Хавайски архипелаг – е уникално място на контрасти и суперлативи. Той е най-големият остров в Тихия океан и най-младият и един от най-малко туристическите на Хаваите, място на пустини с черна лава и гъсти тропически дъждовни гори. Тук се намират пет вулкана и са представени единайсет от тринайсетте основни климатични типа на планетата – ако искате, можете да карате ски и сърф в един и същи ден. Истинското представление на острова, където Майката Природа е надминала себе си, е националният парк „Хавайски вулкани“, в който живее Пеле, богинята на вулканите.

>
20 юни 2013 г.

Тагове

екзотика

Класации

летен туризъм

лукс

море

сърфинг

Хавай

Забележителности наоколо

Избрани оферти