Начало / Статии / Статии - САЩ

Остров Молокаи - една от хавайските перли

Автор

/

Молокаи е петият по големина остров от хавайския архипелаг. Островът е създаден от два вулкана, които днес обозначават двете островни области – Западен и Източен Молокаи.

В наши дни от планината е останала само южната част, северната се е срутила и е оставила след себе си най – високите морски скали в света. Най – високата точка на острова е Камакоу, който се намира в Западен Молокаи.  Типично за класическите райски острови, в Молокаи времето е спряло, тюркоазени вълни оцветяват хоризонта, бели плажове се простират, докъдето ти видят очите. Освен спиращата дъха природа, интерес представляват и множеството редки растения и животински видове, които може да видите там.

На южният бряг има красив коралов риф - магнит за гмуркачи от цял свят. За услугите, предлагани на остров Молокаи говорят световните класации, които го поставят сред първите десет измежду островите в света. Това красноречиво говори за високата класа на райския остров. Най – големият град в Молокаи е Каунакакаи, където се намира и едно от двете пристанища на острова. В Западен Молокаи има и летище, така, че до това приказно място може да стигне по въздух и по вода.

Къде: Хаваи, САЩ

Кога: целогодишно

>
19 февруари 2013 г.

Тагове

гмуркане

лукс

острови

спа туризъм

Хавай

Забележителности наоколо

Избрани оферти