Начало / Статии / Статии - България

Хотел Casa Art: Където всяка стая е отделна приказка

Автор

/

Има едно приказно място в Троянския Балкан, където понятия като “почивка” и “уют” придобиват нов смисъл. Тук всичко е докоснато с любов и вкус - от стаите и градината до басейна и ресторанта, приютил фантастични рецепти в менюто си.

Casa Art не може да бъде определен с една дума - той е бутиков семеен хотел в село Орешак, но и място, където изкуството и дизайнът се чувстват у дома си, вие се учите да готвите нови рецепти в прохладната градина, вечеряте на свещи край езерцето, създавате предмети на изкуството за собствения си дом, медитирате с поглед към планината.

Това не е просто хотел, в който отивате, за да смените обстановката за един уикенд, а преживяване, от което си тръгвате заредени и вдъхновени.

Стаите - разходка из страната на чудесата

Когато резервирате някоя от стаите, студиата и апартаментите в Casa Art, вие си избирате цял нов свят, в който да се потопите още от първата крачка. Всяка стая е с определена тема и носи особен емоционален заряд чрез всеки малък детайл, който е точно на мястото си. 

Изберете “Етноромантика” за модерна интерпретация на старовремските стаи, “Речни истории” - за да се почувствате на брега на река Черни Осъм с използваните в интериора камъни и клони, “1001 нощ” - за усещане за Ориента, “Манастирски шепот” - за уютно напомняне колко близо сте до Троянския манастир, или “Спа оазис” - за луксозно преживяване с авангардна камина и собствена финландска сауна.

Хотелът има 16 двойни стаи, 11 студиа и 5 апартамента.

Ресторант-галерия

Ресторантът на Casa Art също не се побира в класически определения. Изберете си маса сред цветята и зеленината на градината с тераса, опитайте традиционна селска кухня или експериментирайте с тематичните менюта. Докато отпивате вино от ръчно рисувана чаша, се порадвайте на рибките в езерцето, разгледайте картините по стените и пуснете децата да тичат в къта за игри. 

Ресторантът е приказен фон за специални събития - сватби, кръщенета и всякакви други радости в живота. Побира 120 души в градината и още 105 души на закрито.

Живот под открито небе

Вътрешният двор на Casa Art е рай за тези, които обичат живота на чист въздух. След като се освежите с плуване в басейна, съберете слънце на някой от цветните шезлонги с гледка към билковата и овощна градина на хотела и Троянския Балкан в далечината. Изберете си хамак или люлеещ се стол в някой от релакс кътовете и се отпуснете с книга в ръка и освежаващ коктейл от летния бар. Медитирайте или практикувайте йога на открито или в залата за йога. Разходете се и вдишайте аромата на мащерка и мента, джоджен и розмарин в билковата градина.

Наемете колело и обиколете забележителностите в района - от Троянския манастир до зелените склонове на Троянския Балкан и селските пътища на Орешак районът ви очаква с разнообразни маршрути за всяко настроение.

А когато слънцето залезе и запеят щурците, отделете време за романтика: запазете си маса край езерцето и споделете вечеря на свещи с любимия си човек.

SPAradise

Цветни плочки, дървено дюшеме, екзотични лампи, шезлонги от естествени материали, джакузи с минерални соли, две сауни, индивидуална гореща вана - спа центърът на Casa Art (изключително точно наречен от SPAradise) е микровселена, където се срещат здравето, красотата и душевната хармония. Оставете всички негативни мисли на входа на това място за божествен релакс, понесете се на вълните на магическата музика и си дайте миговете спокойствие, които заслужавате.

Кулинарни курсове

Изкуството е във всичко, в което умеете да го вложите - от рисуването и храната до умението да живеете. В Casa Art отношението към храната е специално - ще се убедите в това от менюто на ресторанта. А когато си тръгвате, можете да отнесете най-ценния сувенир от престоя си тук - умението да приготвяте специални рецепти за любимите си хора. Запишете се на кулинарните курсове на Casa Art и сгответе сами цяло тематично меню (българска, гръцка, италианска, веган кухня) - от салатата и предястието до основното и десерта.

Изкуството е навсякъде

Старите каменни стени на Casa Art са приютили много произведения на изкуството - като се започне от леглата, в които спите, до скулптурите и картините, които виждате навсякъде. Част от тях са дело на съоснователя на хотела, художник и скулптор Пламен Петров, а останалите - на други български творци.

Преди да си тръгнете, сами се превърнете в творци и създайте предмети на изкуството за собствения си дом по време на арт работилниците по керамика, стъклопис и рисуване. Casa Art е място, където не само да видите, но и да преживеете и пречупите изкуството през собственото си вътрешно усещане. Няма как да не поискате да дойдете отново.

***

Създайте незабравими летни спомени за цялото семейство с пакета ”Лятна ваканция и хоум офис”. В периода 13 юни - 15 септември 2022 г. резервирайте 2, 3, 5 или 7 нощувки в арт комплекс Каза Арт, само от 165 лв. за двама с включени закуска и вечеря, детска програма с педагог и ползване на басейн, спа център и работен кът. 

>
03 юни 2022 г.

Тагове

Забележителности наоколо

Избрани оферти