Начало / Статии / Статии - България

5 идеи за пътуване за деца и родители през априлската ваканция

Автор

/

Априлската ваканция е чакана от децата, но често предизвикателна за родителите, които трябва да организират забавления и занимания за десет дни в началото на пролетта. 

Снимка: iStock by Getty Images

През 2022 г. априлската ваканция на учениците е от 1 до 10 април (само за 12-и клас е от 7 до 10 април). 

Вариантите са два - да пратите децата на лагер/занималня/при бабите или да прекарате това време заедно с тях. При втория вариант можете вие също да си пуснете отпуск или ако имате възможност да работите от вкъщи, да намерите комбиниран вариант, в който вие да работите, а децата да трупат преживявания и впечатления. 

Каквито и да са плановете ви, ние имаме идеи как да ги осъществите. Следват няколко идеи за забавна априлска ваканция - и за деца, и за родители. 

Пътешествие с кола за цялото семейство

Ако вие също имате нужда от почивка и не сте от хората, които държат на твърдите планове, няма нищо по-хубаво от няколкодневна обиколка с кола с децата. Изберете си 3-4 основни спирки, които непременно искате да видите, а останалото оставете на настроението и случайността. 

Можете да направите пътуването тематично: възрожденски градчета, родопски села, крепости, морето през пролетта. А може и всяка сутрин наред със закуската да слагате на масата и картата на България и семейният съвет да решава накъде ще поемете. 

Тези семейни пътешествия със своята непредсказуемост и вълнението от пътя остават завинаги в спомените на децата.

Ваканция + хоум офис в бутиков хотел Casa Art

Ако искате да подарите на семейството си не просто поредния уикенд в хотел, а истински емоционално, зареждащо и красиво преживяване, отправете се в посока Троян. На 3 км от Троянския манастир бутиков хотел Casa Art организира перфектното събитие за дистанционно работещи родители - “Пролетна ваканция и хоум офис”. Докато децата са заети през деня под грижата на хора на изкуството (скулптор, художник, танцьорка от ансамбъл “Пирин” и професионален педагог), вие можете спокойно да отмятате задачи в удобните работни кътове. А ако решите, можете да се включите и в някое от арт ателиетата.

Самият хотел е истинско произведение на изкуството. Всяка стая е тематично обзаведена и сама по себе си може да бъде повод да отседнете тук. Комплексът има ресторант-галерия, спа център като никой друг, който сте виждали, зала за медитация, арт магазин и конферентна зала. Casa Art е място, където природата и изкуството се смесват като бои, за да ви покажат света в различни цветове. Тук можете да създавате със собствените си ръце (да проектирате и оцветите собствена керамика, да рисувате върху стъкло или на платно, да се научите да готвите вкусотии от цял свят). Но най-вече да прекарате няколко смислени дни с децата си.

Вижте подробна програма на пакет “Пролетна ваканция и хоум офис” на Casa Art!

Последни ски за сезона

Големите ски курорти обявиха, че с новата снежна покривка от последните седмици ски сезонът ще продължи до средата на април. Запишете децата на ски училище или цялото семейство се отправете към планината за финални спускания за тази зима. 

Разгледайте предложения за почивка в Пампорово, почивка в Банско и почивка в Боровец.

Почивка в чужбина

Все още не е късно да резервирате почивка в чужбина за цялото семейство. Няма по-добро училище за децата от пътуването по света - то ги зарежда с въодушевление и вкус към непознатото, учи ги на толерантност и преподава уроците по история много по-добре от учебниците. 

Началото на април е отличен период за пътуване из Европа - градовете се отърсват от зимната си летаргия и се изпълват с живот. Отменените изисквания за сертификат, ваксина и маски в много държави (Исландия, Швеция, Норвегия, Финландия, Словения) правят пътуването още по-лесно и приятно. Без ограничения вече се влиза и в някои екзотични държави - като Йордания например. 

Разгледайте идеи за екскурзии в чужбина през април ТУК!

По екопътеките из пролетната планина

Снимка: iStock by Getty Images

Планината започва да се преобразява в началото на април. Докато във високите части снегът ще се задържи още месец - два и условията за шейни са идеални, в по-ниските изпъстрените с минзухари и други пролетни цветя поляни са мястото, където учебниците по биология оживяват. 

Прекарайте ден на слънце или изминете някоя нова екопътека. Подгответе се със здрави обувки, резервни дрехи и топъл чай, тъй като времето в планината през пролетта е променливо. 

Вижте тук 11 екопътеки в България, които да изминете!

>
18 март 2022 г.

Тагове

екопътеки

семеен туризъм

ваканция

почивка

спа почивка

почивка на планина

Забележителности наоколо

Избрани оферти