Начало / Статии / Статии - Канада

Хотел „Фор Сийзънс“ в Торонто - храм на северния шик

Автор

/

Ню Йорк на Канада – а също Бостън, Чикаго, Кливланд и Ел Ей, за да отсъдим чрез американските градове мястото му, – Торонто е мощен градски център, пълен с небостъргачи, лимузини и клюки. Тръгнете на северозапад от скъпарския търговски район на улиците „Йонге“ и „Блур“ обаче и ще се озовете в една напълно различна среда, с красиви викториански търговски улици, пълни с художествени галерии, кафенета, бутици на прочути дизайнери и шикозни ресторанти.

Хотел

Това е Йорквил, някога независим град, след това Хайт-Ашбъри на Севера, днес заселен от по-заможни люде квартал. Ако вие сте, да речем, Робърт Де Ниро, и планирате да прекарате известно време тук, трябва да си резервирате апартамент във „Фор Сийзънс“, флагманския хотел на базираната в Торонто луксозна верига и любим на гостуващите знаменитости – особено по време на десетдневния Международен филмов фестивал на Торонто, един от най-значимите в света, когато резервациите за стаи стават толкова желани, колкото наградите „Оскар“.

Фоайето с мраморен под и другите общи пространства са проектирани със смесица от чисти модерни линии и класически салонен стил. Просторните стаи и апартаменти следват същата естетика, със спокойна, сдържана елегантност. Резервирайте си някоя ъглова стая, за да се насладите на чудесните балкони; стая със северно изложение за повечето широкообхватни гледки; стая с южно изложение на по-висок етаж за изглед на градския хоризонт, с неговата висока 553 метра Канадска национална кула, най-високата отделно стояща сграда в света.

Главният хотелски ресторант, „Трюфълз“, е задължителен за вечеря, често пъти е сочен като най-добрия ресторант на Канада. Работата в него се следи от майстор-готвача Джейсън Маклауд, континенталното меню предлага специалитети като едноименни на ресторанта спагетини в трюфелова емулсия и много други, подредени в дегустационни менюта от по седем ястия и съпроводени от дълга километър листа с вина.

С изглед към „Йорквил Авеню“, хотелският салон „Ла Сер“ е бар номер едно в Торонто. Червени столове с дебела тапицерия създават настроение за разговорите между преуспяващи бизнесмени, а кубинските пури и сингъл малцовото уиски помагат за сключването на сделките.

Къде: Хотел „Фор Сийзънс“, Торонто, Канада.
Най-добро време: юни, юли и септември заради най-добрите климатични условия; началото до средата на септември за филмовия фестивал.

>
23 февруари 2011 г.

Тагове

гастрономия

любопитно

събития

фестивали

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти