Начало / Статии / Статии - България

Kaliakria Resort – релакс сред тихите заливи

Автор

/

Очарователни, тихи заливи и закътани плажове. Панорамна гледка на живописния залив между Балчик и Каварна. Kaliakria Resort се намира на едно от най-живописните места по Черноморието, на около 60 км северно от Варна. Създаден в хармония с природата в местността, комплексът изискано съчетава средиземноморския стил с акценти като парапети от ковано желязо, градина с над 60 вида цветя, храсти и дървета; очарователни водни съоръжения. Апартаментите са с големи тераси и без изключение гледат към басейните или към игрището за голф и морето отвъд.

Комплексът

В комплекса има два големи открити плувни басейна с детско отделение, както и други три по-малки открити басейна с шезлонги, шатри и чадъри, мокър бар, два ресторанта, зала за конференции, фитнес зала, здравно-възстановителен център, магазин за хранителни стоки, детска зона. Всяка година в района се организират ветроходни състезания и голф турнири.

Панорамният ресторант "El Balcon del Mundo“

Той е истинска наслада за сетивата, която напомня за Средиземноморието. Вечер горящите факли, които се протягат на края на висящата над скалите платформа, допълват природната картина от слънце, луна, небе и море. Менюто на ресторанта е съобразено със сезона и редува изтънчени ястия от морски дарове и специалитети от цял свят, както и най-доброто от българската кухня. През активния сезон всяка петък вечер в ресторанта е съпътствана с жива джаз музика.

Бистро "Тюркоаз"

Вкусните манджи под асмата напомнят за кухнята на баба. Пържени кюфтета с домашни пържени картофи, миш-маш, таратор, домашна селска салата и чушки бюрек, прясна риба и миди – това е любимата част от традиционното меню. И хлябът е домашен!

Почивай с книга

Понякога в багажа за лятната ваканция не остава място за книги. Този проблем обаче има много решения и едно от тях са буккросинг зоните за “свободни книги”. В Kaliakria Resort е обособена такава зона, където десетки книги са на разположение на гостите на комплекса.

Буккросинг зоната се намира в бистро “Тюркоаз”, като всеки може да избере дали да чете книгите в удобните столове край езерцето на бистрото или на шезлонгите край някой от басейните на комплекса.

В случай, че искате да разнообразите малко от почивката край басейна и да се насладите на морските вълни, Kaliakria предлага безплатен транспорт до близките плажове - просто попитайте на рецепцията”. 

>
19 август 2015 г.

Тагове

Забележителности наоколо

Избрани оферти