Начало / Статии / Статии - Хърватия

Ловранска ривиера - хърватско очарование

Автор

/

Само на няколко километра от хърватския град Опатия, на бреговете на Адриатическо море ви очаква град Ловран. Заобиколено от високи борове, в полите на планина Юка, селището въплъщава типичното очарование на Средиземноморието. Приказното съчетание на минало и настояще създава атмосфера, която ще ви накара скоро да се завърнете.

Ловран е едно от първите селища в региона. Някога корабостроителен център, днес градът ви предлага модерна и релаксираща обстановка, но с привкус от миналото. С богатата си архитектура, старинните църкви и тесните улички напомня за древните хърватски градчета. Влиянието на Австро-Унгарската империя може да бъде открито в дизайна на много от вилите. Ловран е идеалното място за всеки любознателен изследовател.

Освен в традиционните хотели, посетителите на града биха могли да се потопят изцяло в историята му, като отседнат в някоя от аристократичните къщи на повече от 150 години. Ако сте в Ловран, не пропускайте да видите и площад Свети Георги, както и градската кула в Стария град. Именно тук Хърватия разкрива пълната си прелест. Разположен в залива Кварнер и обграден от планинската зеленина, градът е чудесно място за една активна ваканция. Морето ще ви спечели с красивите си плажове и възможността за гмуркане и плаване, а Юка създава перфектни условия за планинско колоездене и туризъм.

Но Ловран крие още много изненади. Това е перфектната кулинарна дестинация. Местни кестени, аспержи и череши ще ви омаят с вкуса си. Всеки април тук се провежда Фестивал на аспержата, а през юни ще попаднете насред Черешовия празник. Но най-пленителна е Марунадата – Фестивалът на кестена – честван всеки октомври. През зимата също няма да скучаете, защото януари и февруари са месеците на традиционния ловрански карнавал. Спокойна почивка, вълнуващо приключение, романтичен уикенд, забава с приятели – това е мястото за вас.

Виж актуалните оферти за пътуване до Хърватия!

Виж още:

Екскурзия в Черна Гора

Екскурзия в Албания

Екскурзия в Сърбия

>
04 август 2021 г.

Тагове

идеи за уикенд

кулинарни изкушения

кулинарни фестивали

маршрути

море

плажове

релакс

средиземноморие

сърфинг

фестивали

Забележителности наоколо

Избрани оферти