Начало / Статии / Статии - Италия

Лидо ди Йезоло - на море в италианска версия

Автор

/

Лидо ди Йезоло е една от най-популярните дестинации за плаж в северната част на Италия. Намира се на 30-ина минути от Венеция и представлява крайбрежната част на град Йезоло (който пък е разположен на около 3 км от брега).

Лидо ди Йезоло се издържа почти изцяло от туризъм и това се дължи на невероятната 15-километрова пясъчна ивица в комбинация с 3-километрова борова гора, които са оценени от европейските туристи още от 19-и век.

През последните години пък плажовете в Лидо ди Йезоло получават „син флаг“ - международен сертификат за качество на водите за къпане, чистотата и услугите по крайбрежието.

Специално внимание е обърнато на семействата с деца, за които има многобройни забавления. Можете да посетите Тропикариума - колекция от екзотични животни, аквариума Sea Life и малкия природонаучен музей.

Вечерите в Лидо ди Йезоло обещават прохлада след дългия ден на плажа – с внимателно подбрани местни вина, сервирани във винени барове и винарски изби, които са истинско произведение на изкуството.

А отдадете ли се на изкушенията на италианската кухня, няма да искате да си тръгнете никога. Клубовете в Лидо ди Йезоло имат по-скоро международна, отколкото традиционно италианска атмосфера, но разнообразието е голямо и всеки може да открие своето място.

Днес освен да събират слънчев загар на плажа, посетителите на Лидо ди Йезоло могат да поиграят голф, да се пробват на пързалките в аквапаркове или просто да изследват околностите на Йезоло, начело с Венеция, разбира се. 

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Италия!

Вижте още: 

Почивка в Сицилия

Почивка в Пулия

Почивка в Коста Брава

 

>
05 февруари 2024 г.

Тагове

винен туризъм

голф туризъм

кулинарни изкушения

летен туризъм

плаж

романтични места

семеен туризъм

забавления за деца

аквапаркове

Забележителности наоколо

Избрани оферти