Начало / Статии / Статии - Италия

Най-добрият безплатен музей във Венеция

Автор

/

Човек може да прекара седмици във Венеция без да успее да види и малка част от всички стари сгради, криволичещи улички, тесни канали, музеи, галерии, антикварни книжарници...

Дори да сте решили да посветите цялото си време на разходки по улиците и каналите на града, отделете около час на най-добрия безплатен музей, посветен на изкуството да се създават музикални инструменти – или както му казват италианците, лютерия.

Обикновено туристите попадат в малкия Музей на музиката случайно. Мястото е чудесно за почитателите на класическата музика.

Тук се съхраняват цигулки, виоли и други класически инструменти, някои от които на възраст повече от 300 години. Ще научите някои от тайните на майсторите на музикални инструменти.

Венеция векове наред е била един от важните градове, в които са се събирали майстори на инструменти, преди всичко на струнни. Те усъвършенствали творенията си, експериментирали и подобрявали звука.

Как да стигнете: Interpreti Veneziani – музеят на музиката във Венеция, се намира в централната част на Венеция, точният адрес е San Marco 2862/B-30124. Музеят работи всеки ден от 10 до 19 часа.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Венеция!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Венеция!

>
29 октомври 2021 г.

Тагове

идеи за уикенд

музеи

музика

музикални събития

романтични градове

свети валентин

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти