Начало / Статии / Статии - Малдиви

Малдиви или Сейшели - кои острови да изберете за почивка?

Автор

/

Малдивите и Сейшелите са сред най-ексклузивните и луксозни екзотични острови, които можете да изберете за почивката си. Те са едни от най-предпочитаните за меден месец и романтични ваканции заради божествените си плажове и хотелските комплекси, създадени с мисъл за уединението на гостите.

Изборът между двете дестинации може да бъде труден. Макар да си приличат по много неща, Сейшелите и Малдивите имат и много разлики, които могат да ви помогнат да направите своя избор.

Вижте какво отличава двете романтични дестинации и коя ще е по-подходяща за вас.

География и пейзажи

Малдивите се състоят от близо 1200 острова, разпръснати насред Индийския океан. Повечето острови са малки, с територия по-малка от квадратен километър, като често на тях се разполагат по един или няколко хотелски комплекса. Островите са предимно на морското равнище, като повечето природни забележителности са под водата.

Сейшелите, от друга страна, се състоят от 115 острова, като три от тях са главните. Главният, остров Махе, е с площ 157 кв.км. Сейшелите имат много по-разнообразна природа - наред с красивото крайбрежие и подводните красоти, островите имат още тропически гори, планини и резервати.

Допълнителни екскурзии и занимания

Ако сте ценители на интересните и разнообразни допълнителни занимания, Сейшелите са вашето място. Тук можете да направите преход през долината Вале де Ме (част от световното наследство на ЮНЕСКО и естествен дом на интересния местен вид от ерата на динозаврите коко де мер), да правите преходи през планините или в джунглата, да практикувате скално катерене, да се спускате с горски тролей, да яздите, да наблюдавате диви животни.

Малдивите имат малко допълнителни занимания по суша, но са рай за почитателите на гмуркането. Можете да се гмуркате с шнорхел или професионална екипировка, да се запишете на курс за гмуркане, да наблюдавате невероятно разнообразния подводен живот на стотиците места за гмуркане. Друго популярно занимание са разходките с лодки, яхти и катамарани, които често спират за пикник или барбекю на безлюдни острови.

Хотели

Има едно нещо, в което едва ли има друга страна, която може да съперничи на Малдивите, и това е престоят. Много от местата за настаняване са затворени комплекси на принципа един хотел - един остров. Малдивите са и най-доброто място на света, където да наемете вила над водата. Това означава и че за всички услуги и забавления разчитате единствено на комплекса, който сте избрали.

Сейшелите не предлагат настаняване във вили над водата. Ако изберете да отседнете в крайбрежна вила на Сейшелите, ще платите повече в сравнение с подобна на Малдивите. Комплексите на Сейшелите предлагат повече възможности да избирате сами ресторанти, барове и други забавления, тъй като много от тях са на големите острови, където имате досег и с местните хора, а не само с персонала на хотела. Тук нощният живот е по-богат (на Малдивите, които са ислямска страна, той се ограничава само до хотелските комплекси).

Бюджет

Разликата в цените на пакетите не е съществена.

Пакетна почивка на Сейшелите с включен чартърен полет и 7 нощувки на база закуска и вечеря излиза между 1600 евро на човек (за хотели 3 звезди) и над 4000 евро на човек (за 5-звездни комплекси).

Вижте всички оферти за почивка на Сейшелите!

Пакетна почивка на Малдивите с включен чартърен полет 7 нощувки на база закуска и вечеря в 4-звезден хотел струва около 2000 евро на човек.

Вижте всички оферти за почивка на Малдивите!

>
08 септември 2022 г.

Тагове

екзотика

любопитно

плажове

полезно

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти