Начало / Статии / Статии - Занзибар

На Свети Валентин може да сте в Занзибар, с директен полет

Автор

/

Ако липсата на пътешествия вече се отразява крайно негативно върху здравето и настроението ви, планирайте слънчево бягство за Свети Валентин до тропическия рай Занзибар.

Първите чартърни полети до Занзибар ще отлетят от България в началото на февруари 2021 г. Те ще ви отведат до танзанийското парче от рая директно, без обичайното прехвърляне по други международни летища.

Само няколко часа на борда и ще вдишате топлия тропически въздух на острова. За пътуване до Занзибар за момента няма изискване за отрицателен PCR тест или карантина, а цените са наистина добри, що се отнася до съотношението цена - качество. Нужен ви е само международен паспорт, а визата се издава на място при пристигане.

Какво може да правите на остров Занзибар

Можете да изберете комплекси с all inclusive или само със закуска (за да изследвате сами кулинарната сцена на Занзибар, която включва и такива романтични заведения като ресторант на скала в морето).

Самият остров Занзибар е целунато от бога място - плажовете са със ситен бял пясък, водата е кристално чиста и нереално синя, а поклащащите се над вашето плажно бунгало палми ви напомнят, че животът наистина е прекрасен.

Снимка: iStock by Getty Images

Тук няма да имате време да скучаете - можете да изследвате острова с неговите екзотични пазари за подправки и плодове, с родната къща на Фреди Меркюри и пъстрите села, в които живеят едни от най-дружелюбните местни по света. Столицата на острова Стоун Таун е лабиринт от криволичещи павирани улички, където зад всеки завой ви очаква поредната “занзибарска врата” - цветна и украсена с богати орнаменти порта, типична за острова.

Можете да нахлузите маска и шнорхел и да проучите богатите на корали и рибки рифове, които са като истински аквариум! Можете също да отплавате с лодка към Затворническия остров или да прекарате ден в единствения национален парк на острова, чийто символ са червеноносите маймуни.

Вижте тук всички оферти за Занзибар!

>
10 декември 2020 г.

Тагове

новини

екзотика

семеен туризъм

любопитно

плажове

приказните острови

романтично

гмуркане

свети валентин

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти