Начало / Статии / Статии - Занзибар

На Свети Валентин може да сте в Занзибар, с директен полет

Автор

/

Ако липсата на пътешествия вече се отразява крайно негативно върху здравето и настроението ви, планирайте слънчево бягство за Свети Валентин до тропическия рай Занзибар.

Първите чартърни полети до Занзибар ще отлетят от България в началото на февруари 2021 г. Те ще ви отведат до танзанийското парче от рая директно, без обичайното прехвърляне по други международни летища.

Само няколко часа на борда и ще вдишате топлия тропически въздух на острова. За пътуване до Занзибар за момента няма изискване за отрицателен PCR тест или карантина, а цените са наистина добри, що се отнася до съотношението цена - качество. Нужен ви е само международен паспорт, а визата се издава на място при пристигане.

Какво може да правите на остров Занзибар

Можете да изберете комплекси с all inclusive или само със закуска (за да изследвате сами кулинарната сцена на Занзибар, която включва и такива романтични заведения като ресторант на скала в морето).

Самият остров Занзибар е целунато от бога място - плажовете са със ситен бял пясък, водата е кристално чиста и нереално синя, а поклащащите се над вашето плажно бунгало палми ви напомнят, че животът наистина е прекрасен.

Снимка: iStock by Getty Images

Тук няма да имате време да скучаете - можете да изследвате острова с неговите екзотични пазари за подправки и плодове, с родната къща на Фреди Меркюри и пъстрите села, в които живеят едни от най-дружелюбните местни по света. Столицата на острова Стоун Таун е лабиринт от криволичещи павирани улички, където зад всеки завой ви очаква поредната “занзибарска врата” - цветна и украсена с богати орнаменти порта, типична за острова.

Можете да нахлузите маска и шнорхел и да проучите богатите на корали и рибки рифове, които са като истински аквариум! Можете също да отплавате с лодка към Затворническия остров или да прекарате ден в единствения национален парк на острова, чийто символ са червеноносите маймуни.

Вижте тук всички оферти за Занзибар!

10 декември 2020 г.

Тагове

новини

екзотика

семеен туризъм

любопитно

плажове

приказните острови

романтично

гмуркане

свети валентин

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти