Начало / Статии / Статии - Кения

Диани: На плаж в Кения

Автор

/

Открийте нова плажна дестинация с фини бели пясъци, люлеещи се палми, романтичен ресторант в пещера и възможност да плувате с невероятните китови акули - всичко това в Диани, Кения.

Дълги години Кения е известна само като дестинация за сафари, но африканската страна крие още много зайци в шапката си. Още през 70-те години на миналия век белите плажове на градчето Диани са открити от шепа чужденци, но едва през последните години курортът става известен и сред по-широк кръг почитатели на екзотиката и океанските брегове.

Лукс и вечеря в пещера

И сега Диани носи духа на лукса. Тук има луксозни вили, петзвездни хотелски комплекси и ресторанти с кухня на световно ниво. Това, което ще остане в спомените ви като петзвездно преживяване обаче, е един ресторант - Ali Barbour’s. Масите и столовете са разположени в и пред пещера на над 100 000 години, а от тавана наред със сталактитите висят и красиви свещници. По света няма чак толкова много ресторанти в пещери, та да си позволите да пропуснете този. Цените са високи, но не и непоносими.

Плажове и (екстремни) спортове

Докато събирате слънчев загар на плажовете в Диани (общо почти 20 км плажна ивица, разположени между река Конго и плажа Галу), над главата ви палми се полюшват от вятъра, а вълните на Индийския океан мият ослепително белия пясък. Водата е плитка в близост до брега и пясъчното дъно се вижда съвсем ясно.

Освен за плуване и гмуркане сред кораловите рифове, Диани Бийч е идеален за почитателите на кайт сърфа. А ако искате да видите пейзажа от птичи поглед - няма нищо по-лесно от това. Малък самолет ще ви издигне и по-високо от птиците, за да можете след това да скочите с парашут (и с инструктор) и да усетите адреналина на свободното падане.

Да плуваш с китови акули

Китовата акула е най-голямата риба на планетата и макар думата “акула” да не буди много позитивни асоциации, това миролюбиво създание сякаш е създадено, за да плувате редом с него. Всеки уикенд шведският изследовател Волкер Басен организира турове с лодки до местата, където обикновено се срещат китовите акули. Докато учени се занимават с маркиране и преброяване на акулите, вие можете да се гмурнете с тях - едно вълнуващо допълнение към класическите сафарита в Кения.

Галерии и изкуство

Освен продавачите на цветни гривни и сувенири с масайски мотиви, в Диани ще откриете и галерии за съвременно изкуство. Открийте стила на модерни творци от Източна Африка - художници, скулптори, приложници. Добро начало е галерия “Diani Beach Art Gallery”, разположена в търговския център Diani Beach Shopping Center.

Къде: Диани се намира само на 30 км от Момбаса и на час полет от столицата Найроби.

>>> РАЗГЛЕДАЙТЕ АКТУАЛНИТЕ ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА В КЕНИЯ! >>>

Виж още:

Почивка в Занзибар

Екскурзия в ЮАР

>
09 февруари 2024 г.

Тагове

Африка

бял плаж

екзотика

плажове

Забележителности наоколо

Избрани оферти