Начало / Статии / Статии - Занзибар

Защо сериозно да обмислиш Занзибар за лятна почивка (ИНФОГРАФИКА)

Автор

/

Снимка: NasamNatam.com

...освен че ще ти излезе по-евтино от повечето други екзотични дестинации и почти на цената, която би платил за почивка по същото време в Испания, например.

За разлика от Бали, Малдивите и други екзотични дестинации, които са подходящи за почивка само по време на нашата зима, остров Занзибар предлага чудесно време през по-голямата част от годината, включително по време на нашето лято.

От юни до октомври времето е перфектно за почитателите на белите плажове и нереално сините води. И докато вашите познати качват снимки от Испания, например, вие можете да сте някъде далеееч, далееееч на Екватора за почти същия бюджет.

През лятото на Занзибар няма големи разлики в температурите през деня и през нощта, нито проливни дъждове, които да развалят почивката ви. Така че ако сте от тези хора, които опитват по нещо ново всяко лято, заслужава си да обмислите сериозно Занзибар.

Ето няколко причини да го направите в инфографика, а по-долу и подробно обяснени:

Сезоните на остров Занзибар

Дългите дъждове – от средата на март до края на май. Проливни сутрешни дъждове и слънчеви следобеди и отново проливни дъждове след залез и през нощта. Много от хотелите са затворени през този сезон.

Юни – октомври – месеците, които в Занзибар се наричат „зима“, са всъщност чудесни за посещение, тъй като местното разбиране за „студено време“ е 27-28 градуса дневна температура и не по-малко от 22 градуса нощна. Въздухът е сух, с приятен бриз от океана, а валежите са рядкост.

Кратките дъждове – От ноември до края на декември за Занзибар са характерни обилни кратки дъждове сутрин и следобед, като помежду им времето е ясно.

Януари – март – това е занзибарското лято, за което е характерна липсата на облаче в небето. Това означава достатъчно слънце за тен и достатъчно звезди за романтични вечери на открито. Температурите се движат между 25 и 32 градуса.

Цени в Занзибар – сравнение с други летни дестинации

Занзибар Например, забелязали ли сте, че повечето почивки в Испания се предлагат до юни и след това от септември. Причината за това е, че цените на пакетите през силния сезон (юли-август) са толкова високи, че за тях почти няма пазар в България. Цената на пакет за Палма де Майорка, или Коста дел Сол за юли и август, при това само със закуска и вечеря, е съпоставима със Занзибар за същия брой дни на база ол инклузив. Плащате горе-долу толкова, а сте на съвсем друг континент и океанът мие краката ви на плажа.

Снимка: NasamNatam.com

Какво получавате лятото в Занзибар:

Ако изберете Занзибар, разликата в цената е малка, а всъщност получавате много повече:

- почивка на брега на океана

- екзотична дестинация

- чудесни условия за плаж

- дружелюбни местни хора

- още един континент в паспорта

- наистина различно преживяване

- хотелски комплекси с отлични условия и плажове само за вас

Виж цените за различни категории хотели за почивка в Занзибар.

>
12 януари 2024 г.

Тагове

екзотика

лукс

любопитно

острови

полезно

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти