Начало / Статии / Статии - Кения

„Пемба Чанъл“ - рай за любителите на морския риболов

Автор

/

Желаещите да бъдат като Хемингуей оставят дивите животни във вътрешността на другите и доволни се отправят към своята крайбрежна Мека, прочута с вълнуващите, чупещи рекорди риболовни сафарита.

Пемба Чанъл - Кения
 

Този малък, великолепен и изключителен клуб край танзанийската граница предлага славни дни на борда на петте корабчета, последна дума на техниката, в легендарния коридор, който разделя Югоизточна Кения от остров Пемба.

Каналът е широко известен като мястото на най-големите риби, които Кения – дори цяла Африка – може да предложи. Казват, че тези води са вдъхновили Хемингуей да напише Старецът и морето. В техните прозрачни дълбини се въди марлин (три вида), няколко вида риба меч, жълтопер тон, да не говорим за опасната акула мако и нейния братовчед, тигровата акула.

Не е нещо необичайно в течение на един вълнуващ и изтощителен ден да хванеш 50-килограмова риба тон или 150-килограмов марлин; клубът е установил национални рекорди и за двата вида риба, 87,5 и 362 кг съответно. (Клубът държи 70 процента от всички рекорди при лова на марлин в Кения.) Из целия клуб има фотографии на 300-килограмови чудовища, изтеглени в лодката, но повечето са маркирани и пуснати – уловени са само за спомена, който остава.

Ако сте по-заинтригуван от проспекта за леководолазно гмуркане, клубната 20-метрова яхта Кисивани е на ваше разположение за разглеждане на великолепните тропически рифове и кристално чисти води, сред които е островът на подправките Пемба, част от Занзибарския архипелаг.

Къде: 80 км от Момбаса, Кения
Най-добро време: декември до средата на март за най-добър риболов.

>
06 декември 2010 г.

Тагове

риболовен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти