Начало / Статии / Статии - Италия

Рим, Тоскана и хотела на София Лорен - любов по италиански

Автор

/

Взимайте ниските обувки и стягайте багажа! Единственият ботуш, за който трябва да мислите сега, е Италия!

Да, не е изключено да бъдете силно впечатлени от историята и интересните факти за страната с най-интересна форма. И то започвайки още с Рим, наричан също люлката на европейската цивилизация.

Снимка: Марина Гърбева/ NasamNatam.com

Няма друг град в Европа, който може да се гордее с такава история. Посещението на Вечния град е пътешествие във времето, в отдавна отминалите векове на Европа. Всеки маршрут, по който тръгнете, ще ви отведе по следите на миналото.

Снимка: Марина Гърбева/ NasamNatam.com

Но отвъд годините, числата и невероятните факти, след дългите лекции по история и средновековни приказки, ще се озовете на поляна, на площад или на планински връх и ще осъзнаете, че всъщност сте попаднали не на страницата на дебела хроника, а в земен рай и приказката едва сега ще започва!

Някъде между маслинените гори и дългите редове с лозя ще видите сгушените чифлици и села, градове, накацали по хълмовете, стени, останали от някой си век преди Христа. Ще осъзнаете, че сте имали късмета да попаднете на вълшебната земя, благословена от гения на природата и на човешката ръка. В някой момент може да си помислите, че сте попаднали в романа на Франсис Мейс „Красивата Тоскана”. И защо не?

Природата е повече от магическа, атмосферата навсякъде е като в най-прекрасния ви сън, всеки човек, който срещнете, ви кара да се влюбвате в него, мислите ви са отнесени от топлия вятър на италианската сбъдната мечта. Разбира се, че трябва да е роман. Но не е. Това е Тоскана.

И цялата тази идилия започва сутрин, докато пиете кафето си на прозореца, през който най-вероятно скоро е гледала София Лорен. Както казах, приказката едва сега започва. Не стига, че раят е слязъл на земята и е нахлул в ежедневието ви, а и хотелът, в който се намирате - Рокамаре 4*, е притежание на италианска филмова богиня.

Това място е истинското олицетворение на спокойствието. Архитектурно е създаден така, че всяка тераса е самостоятелна и когато се усамотите, ще виждате само красивата градина пред себе си и ще чувате само собственото си дишане.

Откъдето и да погледнете, ще виждате перфекционизъм, изтънченост и ще се чувствате безсилни пред величието на природата – огромната борова гора, спускаща сянка над всички тъмни мисли и проправящите си път слънчеви мисли, които ще топлят сърцето ви.

Веднъж в Италия – винаги в Италия. Където и да се намирате, ще искате да се връщате там дори и за малко, дори и само да хвърлите монета във фонтана на желанията, дори и само да се облегнете на кулата в Пиза или да поглезите сетивата си с порция спагети.

Вижте най-добрата оферта за почивка в хотела на София Лорен в приказна Тоскана!

Още снимки от Рокамаре 4*- www.roccamare.it:

Вижте най-добрата оферта за почивка в хотела на София Лорен в приказна Тоскана!

Вижте най-добрата оферта за почивка в хотела на София Лорен в приказна Тоскана!

 

>
26 юли 2016 г.

Тагове

кулинарен туризъм

лукс

любопитно

плаж

романтични места

хотели любопитно

летни почивки

Забележителности наоколо

Избрани оферти