Начало / Статии / Статии - Франция

Пюи дю Фу - увеселителен парк и машина на времето

Автор

/

Избран за най-добрия парк в света през 2012 г. и следващ по посещения във Франция след Дисниленд, увеселителният парк Пюи дю Фу или в буквален превод Хълмът на смешника (Puy Du Fou) предлага множество грандиозни представления и приключения за цялото семейство.

Направете си пътешествие през вековете и станете част от над милион и половина посетители, които годишно идват тук.  

Историята на парка Пюи дю Фу започва на 13 юни 1977 г. от един полуразрушен замък.

Първото представление се играе година по-късно и в него участват повече от 600 актьори. Очарованата публика ги приветства шумно и първата година са привлечени над 80 000 посетители.

През 1989 г. е създаден Големият парк, който да приема все повечето посетители. Той обединява културата и развлеченията, забавното и възпитателното, зрелищното и вълнуващото.

Паркът започва да предлага ново впечатляващо представление всяка година - темите са различни, от приказките или историята, като включват спиращи дъха каскади, специални ефекти и илюзии.

В Големия парк на Пюи дю Фу могат да се видят гало-римски стадион, село от началото на миналия век със стари магазини и латерни, магическо нощно представление, средновековен град...

Потапянето в миналото тук е пълно - посетителите могат да отседнат в древноримската вила, да преоткрият XVIII век в хотел Жилището на Лескюр или да нощуват на Островите на Кловис - истинско езерно селище, което отвежда посетителите до времето на викингите.

През 2014 г. в парка ще се появи един цял нов ренесансов свят - ще бъде открит нов хотел с тема Ренесанс, а на сцената ще се играе ренесансово представление.

Транспорт: Пътят с автомобил до парка е 3 часа от Париж, 2 часа от Бордо. Можете да пристигнете и с влак. Слезте на гара Анже и оттам специален автобус ще ви отведе до парка (нужна е предварителна резервация, 20 евро двупосочен билет).

Вижте оферти за пътуване до Франция!

>
27 май 2021 г.

Тагове

идеи за уикенд

семеен туризъм

увеселителни паркове

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти