Начало / Статии / Статии - Франция

Пюи дю Фу - увеселителен парк и машина на времето

Автор

/

Избран за най-добрия парк в света през 2012 г. и следващ по посещения във Франция след Дисниленд, увеселителният парк Пюи дю Фу или в буквален превод Хълмът на смешника (Puy Du Fou) предлага множество грандиозни представления и приключения за цялото семейство.

Направете си пътешествие през вековете и станете част от над милион и половина посетители, които годишно идват тук.  

Историята на парка Пюи дю Фу започва на 13 юни 1977 г. от един полуразрушен замък.

Първото представление се играе година по-късно и в него участват повече от 600 актьори. Очарованата публика ги приветства шумно и първата година са привлечени над 80 000 посетители.

През 1989 г. е създаден Големият парк, който да приема все повечето посетители. Той обединява културата и развлеченията, забавното и възпитателното, зрелищното и вълнуващото.

Паркът започва да предлага ново впечатляващо представление всяка година - темите са различни, от приказките или историята, като включват спиращи дъха каскади, специални ефекти и илюзии.

В Големия парк на Пюи дю Фу могат да се видят гало-римски стадион, село от началото на миналия век със стари магазини и латерни, магическо нощно представление, средновековен град...

Потапянето в миналото тук е пълно - посетителите могат да отседнат в древноримската вила, да преоткрият XVIII век в хотел Жилището на Лескюр или да нощуват на Островите на Кловис - истинско езерно селище, което отвежда посетителите до времето на викингите.

През 2014 г. в парка ще се появи един цял нов ренесансов свят - ще бъде открит нов хотел с тема Ренесанс, а на сцената ще се играе ренесансово представление.

Транспорт: Пътят с автомобил до парка е 3 часа от Париж, 2 часа от Бордо. Можете да пристигнете и с влак. Слезте на гара Анже и оттам специален автобус ще ви отведе до парка (нужна е предварителна резервация, 20 евро двупосочен билет).

Вижте оферти за пътуване до Франция!

27 май 2021 г.

Тагове

идеи за уикенд

семеен туризъм

увеселителни паркове

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти