Начало / Статии / Статии - Франция

Дисниленд Париж – забавление за малки и големи

Автор

/

Дисниленд Париж е приключение, което ще се хареса и на деца, и на родители. Срещата с любимите герои от анимациите на Дисни, както и адреналиновите атракции в увеселителния парк, успяват да ви пренесат в съвсем различен свят.

Първото важно нещо, което трябва да знаете, е че има два парка – парк Дисниленд и Уолт Дисни Студиос. В първия са въртележките, влакчетата, разходките с лодка, а във втория ще можете да надникнете зад кадър и да видите как се правят някои от любимите ви анимации. Един ден не е достатъчен и за двата парка, така че ако времето ви е ограничено, изберете само един.

В Дисниленд парка има атракции както за най-малките (въртележки, возене в чашите за чай на Шапкаря от „Алиса в Страната на чудесата“, лежерна разходка с лодка из подземното царство на карибските пирати), така и за по-големите деца – влакчета из американската пустош, разходка с круизен кораб. Сред най-екстремните атракции е изстрелване с „ракета“ в космоса, което няма да забравите. Има и 4D кино – разходка в кораба от „Междузвездни войни“.

Имайте предвид, че опашките са големи, като на всяка има електронно табло с приблизителното време, което се очаква да се редите (в пиковия сезон цифрите достигат до 170-200 минути). В парка се продава храна на всеки ъгъл, има няколко заведения, където можете да седнете на спокойствие, сувенирите също са навсякъде и не са твърде скъпи.

Дисниленд Париж се намира извън самия Париж. Дотам лесно се стига с влак до гара, която носи името Дисниленд.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Дисниленд.

*

В случай че ви предстои кандидатгимназиален изпит, преди да се отдадете на почивка и забавления с децата, може да помислите върху това коя гимназия да изберете и на какъв изпит след 7-ми клас ще се явяват.

>
29 ноември 2013 г.

Тагове

дисниленд

идеи за уикенд

любопитно

семеен туризъм

увеселителни паркове

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти