Начало / Статии / Статии - Хърватия

Плажове в Задар, които да посетите

Автор

/

Хърватия е една от европейските страни с най-красиво крайбрежие, които можете да изберете за лятната си почивка. На море в Задар не означава непременно да стоите само в курорта - в околностите му е пълно е с божествени плажове, които не са за изпускане.

Снимка: iStock by Getty Images

В самия град почти цялата ивица е с малки камъчета. Ако предпочитате пясъчни плажове, ще трябва да отидете малко по-надалеч.

Пясъчни, каменисти или на остров - вижте кои са най-красивите и най-добрите плажове в Задар и наоколо.

Борик

Снимка: iStock by Getty Images

Борик е главният плаж на Задар. Покрит е с малки камъчета, има циментова част с шезлонги, както и пясъчен залив. Плажът предлага забавления за деца и възрастни, наем на лодки, катамарани и водни колела, както и добри условия за уиндсърфинг и кайтсърфинг.

Коловар

Коловар е любимият плаж на местните от Задар и си има всичко, което можете да очаквате на оживено туристическо място - ресторанти, барове, магазини за сувенири, водни забавления, детска площадка. Плажът е покрит с малки камъчета, върху които са разположени шезлонгите.

Дражица

Дражица е малък градски плаж в Задар, който има син флаг и е пазен от вековни иглолистни гори. Тук има център за гмуркане, а на самия плаж водата е плитка и подходяща за деца.

Сакарун

Снимка: iStock by Getty Images

Сакарун е един от най-прочутите пясъчни плажове в Хърватия. Намира се на близкия до Задар остров Дуги оток (в превод Дългият остров). Плажът е с фин бял пясък и кристално чиста вода, а зад него има борова гора, в която можете да откриете прохлада в горещите летни дни. На Сакарун има и няколко добри бийч бара.

До остров Дуги оток можете да стигнете с ферибот от Задар.

Любач

На 25 км от Задар се намира тихият крайбрежен град Любач, идеален за почитателите на тишината и спокойствието. Плажът е идеален за семейства с деца или за тези, които не могат да плуват - пясъчното дъно е плитко дори и да влизате десетки метри навътре в морето.

Лагуната на Нин

Снимка: iStock by Getty Images

Нин е хърватски курорт, известен най-вече с една кралска легенда. Казват, че съпругата на първия хърватски крал Томислав била влюбена в тази част на крайбрежието, затова и до днес го наричат "Плажа на кралицата". Нин има над 8 км плажна ивица, част от която е Плажът на кралицата. Тук се намира и най-голямото находище на лечебна кал в Хърватия.

Остров Вргада

Остров Вргада се намира на 36 км от Задар и като усещане е много близо до безлюден остров. Вргада има само няколко постоянни жители и няма автомобилно движение. Въпреки това през лятото островът е оживен - има добри ресторанти и плажни барове. Плажовете са пясъчни, поръбени с иглолистни горички.

Вижте актуални оферти за почивка в Хърватия!

>
23 юни 2023 г.

Тагове

любопитно

плажове

романтични места

семеен туризъм

стари градове

забележителности

Забележителности наоколо

Избрани оферти