Начало / Статии / Статии - Австрия

Ученически лагери и езикови ваканции - 5 предимства за родители и деца

Автор

/

Ученическите ваканции са перфектното време за почивка - както за учениците, така и за родителите. Свободните от училище дни могат да бъдат не просто приятни, но и полезни, ако изпратите децата на ученически лагер или езикова ваканция в чужбина.

Така докато опознават нова култура, намират нови приятели и се забавляват, те ще се научат да ползват с по-голяма лекота езика и да общуват без езиковата бариера, която често се появява при изучаването на чужд език само в класна стая.

Постоянно ползване на езика

Когато детето е в чужбина, вместо да има един учител по езика, то е заобиколено отвсякъде с хора, които са негови потенциални учители. Налага му се да използва езика, за да разбере надписите на улицата, да си купи нещо от магазина, да попита за посоката, да обсъди снощния купон с новите си приятели. Всяка нова научена фраза може да се приложи веднага, а не чак след седмица или на следващото контролно.

Учене без усилие

Когато слуша постоянно чуждия език, детето неусетно научава десетки нови думи без да е необходимо да ги пише сто пъти в тетрадката за упражнения. Много изрази могат да се отгатнат в контекста без да е нужен точен превод. Освен това непрестанното излагане на чуждата реч помага на чужденеца по-лесно да се справи със словореда, който започва да се получава сякаш от само себе си. След края на една езикова ваканция използването на езика става много по-леко и интуитивно заради комбинацията от уроци и ежедневна употреба.

Думи, които ги няма в учебниците

Много от думите, които са наистина полезни в чужбина, не са включени в учебниците. Като “ядох нещо развалено”, “разстройство” и всичко друго, което може да се случи на човек в държава с непозната кухня например.

Разширяване на светогледа

Езиковата ваканция е образование от най-доброто, което може да даде един родител на детето си - пътуване, среща с нова култура, с различни хора, с парчета от световната история. Тя не само разширява речниковия запас на децата, но и техния светоглед. Езиковите и летни лагери почти винаги включват екскурзии до интересни обекти в района на базата, както и екскурзоводи, които добавят контекст на новите впечатления.

Самостоятелност

Както всеки лагер или пътуване, на което децата заминават без родителите си, и тук голям плюс е независимостта и самостоятелността, които те си изграждат малко по малко. Новата държава и непознатата обстановка ги карат да правят избори и да вземат решения, с които не са се сблъсквали досега.

>>> Разгледайте нашите предложения за езикови ваканции и ученически лагери в чужбина тук. >>>

>
20 февруари 2019 г.

Тагове

любопитно

полезно

ваканция

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти