Начало / Статии / Статии - Хърватия

Загреб – градът на всички сезони

Автор

/

Всички са чували за Далматинското крайбрежие, за Дубровник и безбройните миниатюрни и не чак толкова миниатюрни острови, които са любимо място за почивка на милиони туристи всяка година. Но сякаш все още не всеки турист е убеден дали отскачането до Загреб си заслужава усилието. А отговорът е: Заслужава си и то през всеки един сезон!

 Загреб е ту хармонична, ту безумна смесица от австро-унгарски и социалистически сгради. Кафенетата са винаги пълни с хора, а в някои части на града все още можете да видите следи от славното минало на тези земи преди векове (предимно в така наречения Горен град). През лятото всички са на езерото Ярун, където се кара уиндсърф и се практикува гребане.

Зимно време пък местните хора се отправят към планината Медведница. Там буквално едно возене с градския транспорт ви дели от ски пистите и древната крепост Медведгард. Всъщност, планината гъмжи от хора и през лятото, защото зеленината на горите е приятно откъсване от бетона на столицата.

Независимо от сезона, и при лошо, и при хубаво време, можете да редувате пийването на кафе с отскачане до музеите на Загреб. Това е един от най-добрите начини да разберете града. Древността живее в Археологическия музей, изкуството – в музея Мимара и Музея на съвременното изкуство. Има си и чудноват музей – на разбитите любовни връзки, където ще се срещнете с историите на стотици разбити сърца от цял свят. 

Виж актуалните оферти за пътуване до Загреб!

Виж още:

Екскурзия в Дубровник

Екскурзия в Котор

Почивка в Будва

07 юли 2020 г.

Тагове

градове

зимен туризъм

идеи за уикенд

кулинарен туризъм

културен туризъм

културни центрове

летен туризъм

музеи

планини

целогодишна дестинация

Забележителности наоколо

Избрани оферти

1085 лв.

ЛИСАБОН

ЛИСАБОН