Начало / Статии / Статии - Сан Марино

Сан Марино – възхитителен през цялата година

Автор

/

Всяка година хиляди туристи се тълпят в Сан Марино, за да наблюдават прекрасните места там. От връх Титано се откриват спиращи дъха гледки към хълмовете на долина Маречия, където се намират още крепостта Сан Лео и връх Карпеня.

Гледката към Адриатическо море е наистина уникална и се простира от Равена до Габиче Маре. Някой дори казват, че може да зърнете и бреговете на Хърватия.

Центърът на стария град на Сан Марино бил тежко бомбардиран през II -та Световна война, въпреки че страната е била неутрална и е изпратила в изгнание повече от 100 000 бегълци.

Много са местата, които си заслужава да видите: трите крепости, разположени по протежение на планината, базиликата на Светеца (basilica of the Saint), църквата Сан Пиетро (church of San Pietro), с леглата на светците Маринус и Лео, църквата Сан Франческо (church of San Francesco) с картинната галерия, църквата на Капуцините (church of the Cappuccini) и държавния музей.

По средата на Piazza della Libertà се намира сградата на правителството, която наскоро бе реставрирана от архитекта Гае Ауленти. Там се помещават двете държавни институции на Република Сан Марино – парламента и техни превъзходителства капитан-регентите.

Разходка из центъра на стария град може да бъде изключително изненадваща: средновековни къщички, малки висящи градини, балкони, пълни с цветя, обелиски.

Най-старата в света република е на 1700 години и е разположена в сърцето на Италия, истинска дяволия на историята. Папи, генерали и дори самият Наполеон са изпитвали уважение през вековете към стремежа за свобода на тази земя. Днес страната е член на основни международни организации.

В Организацията на обединените нации и в Съвета на Европа, Република Сан Марино е свързана със запазването на мира и правата на човека. Всяка година на 1 октомври и на 1 април улиците в центъра на стария град се изпълват с хора за церемонията по встъпване в длъжност на капитан-регентите.

На 3 септември страната чества празника на своя основател – Св.Маринус – местен жител от остров Арбе, като се организират състезания с арбалети, хвърляне на знамена и различни други забавления през целия ден.

Виж актуалните оферти за пътуване до Сан Марино!

Виж още:

Екскурзия в Милано

Екскурзия в Тоскана

>
28 юли 2022 г.

Тагове

базилики

идеи за уикенд

културен туризъм

площади

романтични места

семеен туризъм

църкви

Забележителности наоколо

Избрани оферти