Начало / Статии / Статии - Италия

8 причини да презаредите батериите в Римини

Автор

/

Римини - най-големият морски курорт в Италия е обичан еднакво от италианците и от чужденците – с превес на италианците. Това означава, че тук ще откриете много повече типично италианска атмосфера, отколкото в градове като Рим, Милано и Флоренция. Открийте тайните на адриатическото крайбрежие, съберете слънчев загар на прекрасните плажове и се потопете в la dolce vita в Римини.

1. Това е любимият курорт на италианците

Скорошно проучване показа, че Римини е най-любимият морски курорт на италианците. Ако те си почиват по крайбрежието на това приказно градче, няма никаква причина вие да постъпите другояче. Тук храната е перфектна, няма купища туристически автобуси с чужденци, а хората са приятелски настроени.

2. Плажовете

С над 15 км плажна ивица със ситен пясък и, както се твърди, над 1000 хотела, това е най-големият италиански морски курорт. Истината е, че много от посетителите прекарват цялото си време в Римини в Ла Марина – крайбрежната част.

3. Бързи и лесни връзки

Бързо и лесно можете да обиколите не само Римини, но и много други италиански градчета. Има директен влак в посока Болоня и друг, който преминава по крайбрежието и стига до Анкона. Няколко пъти на ден от гарата потеглят и автобуси във всички посоки.

4. Римски спомени

Макар да е курортен град, Римини има богато минало, парченца от което могат да се видят и днес. Всичко започва в праисторически времена, но най-много останки има от римляните. Арката на Август (построена в чест на победите на римския император), Тиберийския мост (който маркира началото на древния път Виа Емилия), Домът на хирурга (Домус дел кирурго, където могат да се видят най-добре запазените римски мозайки за украса на дом, плюс бонус – супермодерен посетителски център), римският амфитеатър – Римини има своето древноримско сърце, което ще ви очарова.

5. Църквата на Малатеста (Сан Франческо)

Една от най-важните забележителности в Римини и една от първите религиозни сгради с класически елементи в архитектурата си (триумфална арка и купол). Сигизмондо Пандолфо Малатеста е бил управник на Римини от 1432 до 1468 г. и се смята, че той поръчва църквата в своя чест и тази на любовницата си Изота. В украсата на храма са вплетени инициалите на двамата, има изобразени и знаците на зодиака, заради което отношението на Католическата църква към нея никога не е било особено позитивно.

6. Площадите

Римини има два главни площада, като и двата имат правото да се нарекат главни. Пиаца Тре Мартири е първоначалното сърце на града още от основаването му и освен това е по-голям, докато Пиаца Кавур става икономически и политически важна през Средновековието.

7. Библиотеката Гамбалунга

Тази впечатляваща сграда е била ултрамодерна още от времето на издигането си през 1614 г. - това е първата обществена библиотека в Италия, а днес е свободна wi-fi зона. Колекциите на библиотеката съдържат над 200 000 тома, включително ценни ръкописи от 16-и век.

8. Федерико Фелини

В Римини има музей, посветен на прочутия италиански режисьор Федерико Фелини, който е родом от този град. Експозицията е безплатна и съдържа документи, снимки и вещи от живота му. Намира се в къща в историческия център на Римини и е отворена от вторник до петък (16-19 часа) и през уикенда (10-12 и 16-19 часа).   

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Римини!

Виж още: 

Почивка в Сицилия

Почивка в Пулия

Почивка в Сардиния

Почивка на остров Тенерифе

>
06 декември 2019 г.

Тагове

културен туризъм

летен туризъм

музеи

плажове

романтични градове

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти