Начало / Статии / Статии - Италия

Ричоне – 5 причини да откриеш Италия, която не спи

Автор

/

Ако можеше градовете да се описват с някакво уравнение, то тази задача за град Ричоне щеше да изглежда приблизително така: сбор от море, нощен живот и увеселителни паркове равен на незабравими забавления за всички възрасти.

Град Ричоне се намира в провинция Римини в Северна Италия и е един от най-популярните курорти на Адриатическото крайбрежие. Той започва съществуването си като малко рибарско селце, а в наши дни носи короната на място, което съчетава лукс и комфорт, безбройни забавления и красиви зелени паркове.

Ако по някаква щастлива случайност, вятърът на пътешествията ви отвее в неспящия Ричоне, ето какво може да добавите към своята колекция от преживявания.

Нощен живот

В Ричоне има голям брой барове и дискотеки, в които се танцува до зазоряване. Там можете да станете свидетели на т.нар. Розова нощ. Това е времето, в което се организират щури партита по плажовете и многобройни фойерверки изпъстрят небето над крайбрежието в розови отблясъци в унисон с настроението.

Семейни водни забавления

Ричоне е символ на изобилие от увеселителни паркове, които предлагат емоции, на които можете да се насладите с цялото семейство. Феновете на големите водни пързалки могат хем да се охладят, хем да вдигнат адреналина си в горещите летни дни. А любителите на успокояващи водни процедури имат възможност да релаксират и да съберат сили за нови приключения.

Децата могат да прекарат часове в забавните детски замъци и специално пригодени за тях басейни.

Срещи с делфини и други обитатели на парка

Истинско вълнуващо преживяване е посещението в увеселителния парк Олтремаре, който е най-големия делфинариум в Европа. Там имате невероятната възможност да се насладите на игривите и дружелюбни делфини.

Освен с делфините, ще се срещнете отблизо и с пъстри папагали, величествени хищни птици, ефирни пеперуди, сладки понита и много други видове животни.

Международен фестивал

В град Ричоне на всеки две години се провежда международния фестивал „Плажовете на Италия. Това е времето, в което си дават среща различни народности, обичаи, традиции, музика и езици. Във фестивала могат да участват колективи от различни танцови и вокални жанрове. Фестивалът е истински празник за местните и за гостите на града.

Велосипедите на почит

Колоезденето е доста популярно средство за придвижване в този район на Италия. Хотелите предлагат велосипеди под наем, както и специално съхранение. Любителите на велосипедите ще са щастливи да научат, че има велосипедна алея, която минава по цялото протежение на крайбрежния булевард и стига чак до края на града.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Ричоне!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Ричоне!

Виж още: 

Почивка в Сицилия

Почивка в Пулия

Почивка в Коста дел Сол

Почивка на остров Тенерифе

>
12 декември 2019 г.

Тагове

велотуризъм

водни паркове

летен туризъм

море

плажове

романтични градове

семеен туризъм

фестивали

нощен живот

делфини

Забележителности наоколо

Избрани оферти