Начало / Статии / Статии - Италия

Ричоне – 5 причини да откриеш Италия, която не спи

Автор

/

Ако можеше градовете да се описват с някакво уравнение, то тази задача за град Ричоне щеше да изглежда приблизително така: сбор от море, нощен живот и увеселителни паркове равен на незабравими забавления за всички възрасти.

Град Ричоне се намира в провинция Римини в Северна Италия и е един от най-популярните курорти на Адриатическото крайбрежие. Той започва съществуването си като малко рибарско селце, а в наши дни носи короната на място, което съчетава лукс и комфорт, безбройни забавления и красиви зелени паркове.

Ако по някаква щастлива случайност, вятърът на пътешествията ви отвее в неспящия Ричоне, ето какво може да добавите към своята колекция от преживявания.

Нощен живот

В Ричоне има голям брой барове и дискотеки, в които се танцува до зазоряване. Там можете да станете свидетели на т.нар. Розова нощ. Това е времето, в което се организират щури партита по плажовете и многобройни фойерверки изпъстрят небето над крайбрежието в розови отблясъци в унисон с настроението.

Семейни водни забавления

Ричоне е символ на изобилие от увеселителни паркове, които предлагат емоции, на които можете да се насладите с цялото семейство. Феновете на големите водни пързалки могат хем да се охладят, хем да вдигнат адреналина си в горещите летни дни. А любителите на успокояващи водни процедури имат възможност да релаксират и да съберат сили за нови приключения.

Децата могат да прекарат часове в забавните детски замъци и специално пригодени за тях басейни.

Срещи с делфини и други обитатели на парка

Истинско вълнуващо преживяване е посещението в увеселителния парк Олтремаре, който е най-големия делфинариум в Европа. Там имате невероятната възможност да се насладите на игривите и дружелюбни делфини.

Освен с делфините, ще се срещнете отблизо и с пъстри папагали, величествени хищни птици, ефирни пеперуди, сладки понита и много други видове животни.

Международен фестивал

В град Ричоне на всеки две години се провежда международния фестивал „Плажовете на Италия. Това е времето, в което си дават среща различни народности, обичаи, традиции, музика и езици. Във фестивала могат да участват колективи от различни танцови и вокални жанрове. Фестивалът е истински празник за местните и за гостите на града.

Велосипедите на почит

Колоезденето е доста популярно средство за придвижване в този район на Италия. Хотелите предлагат велосипеди под наем, както и специално съхранение. Любителите на велосипедите ще са щастливи да научат, че има велосипедна алея, която минава по цялото протежение на крайбрежния булевард и стига чак до края на града.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Ричоне!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Ричоне!

Виж още: 

Почивка в Сицилия

Почивка в Пулия

Почивка в Коста дел Сол

Почивка на остров Тенерифе

12 декември 2019 г.

Тагове

велотуризъм

водни паркове

летен туризъм

море

плажове

романтични градове

семеен туризъм

фестивали

нощен живот

делфини

Забележителности наоколо

Избрани оферти

1085 лв.

ЛИСАБОН

ЛИСАБОН