Начало / Статии / Статии - Италия

Палацо Теранова

Автор

/

Високо сред хълмовете на Умбрия е разположен величествен, вдъхновен от архитектурния стил на Паладио дворец.

Палацо Теранова - Италия

Той е „мечтата за всички сезони“ на една много особена британска двойка, сега натурализирани умбрийци, които са създали прекрасно управляван провинциален хотел-бижу за малцина извънредно привилегировани гости.

Той е превърнатата в реалност фантазия на всеки италофил; несравнимото място на 550 м над долината Тибер предлага вълнуващи изгледи, особено от куличката на вилата от ХVІІІ в., която има и 120 декара идилични околности, идеални за спокойни бавни разходки. Зелената, непокварена от цивилизацията област Умбрия е известна със своята ярка и чиста светлина и живия спектър от цветове, които са вдъхновили палитрите на Рафаело, Лука Синьорели и Пиеро дела Франческа.

Големите, с много въздух жилища за гости се състоят от осем великолепни апартамента, наречени на любими композитори и опери. „Травиата“ е най-бляскавият – неговата романтична баня включва огромна вана от травертин, издялана от единичен каменен блок.

Огромните прозорци на „Бохеми“ откриват приказни гледки, на които може да се насладите и от терасата пред него под бели платнени чадъри. Това е страна на трюфелите и дивите гъби, пълна с гори, предлагащи дивеч, който може да се появи в менюто на двореца, когато му е сезонът. Елегантната кухня показва изтънчена, макар и непретенциозна ръка.

Къде: Палацо Теранова: Читa ди Кастело, Умбрия, Италия (132 км югоизточно от Флоренция).
Най-добро време: заради мекото време – пролет и есен; планински гледки декември-февруари.

>
30 декември 2010 г.

Тагове

любопитно

Забележителности наоколо

Избрани оферти