Начало / Статии / Статии - Италия

Къде да пътуваме през май?

Автор

/

Не е нужно да чакате до юни за плажна почивка, а ако трябва да сме честни, изобщо не е нужно да чакате за което и да е пътуване. Просто не е възпитано.

Май чука на вратата, а вие не сте решили накъде да поемете? NasamNatam.com ви дава няколко идеи за вълнуващи пътешествия през месец май:

Снимка: Thinkstock/Gulliver

1.  Почивка в Сардиния, Италия

Началото на май е перфектно време да се озовете на Сардиния и да посетите плажа за първи път тази година. През май туристите са малко, а островът е почти само за вас, в пълния си блясък и с цялата си автентичност. Тук съчетанието от история, море и вкусна храна е повече от съвършено, а куп интересни дестинации – като френския остров Корсика например, са ви на един ферибот разстояние.

2. All inclusive почивка в Турция

Май е отлично време за ранно море в Турция, независимо дали ще изберете Мармарис, Анталия, Чешме, Бодрум, Кушадасъ... Южната ни съседка може да разглези всеки турист с огромния избор от хотели, с невероятната храна и легендарното гостоприемство на местните. 

Това е точното време за пътуване за онези, които обичат да разнообразяват времето за плаж с екскурзии до исторически забележителности - през май температурите са приятни и ще си спестите изпепеляващата жега на лятното обикаляне по археологически обекти. 

Вижте най-добрите оферти за почивка в Турция!

3. На море в Кипър

През май Кипър започва да се отърсва от зимната си летаргия и да се подготвя за бурния си летен живот. Можете да избирате между all inclusive пакети и настаняване само със закуска, което ви позволява да обикаляте острова, да откривате любимите си плажове и да опитвате местната кухня на различни места. Основните забележителности в Кипър имат сравнително малко посетители през май, така че ще можете да ги разгледате спокойно. 

Вижте най-добрите оферти за почивка в Кипър!

4. Гърция винаги е добра идея

Плажния сезон можете да откриете и в Гърция, която е добра идея за пътуване по всяко време на годината. Независимо дали ще се върнете в любимия си хотел в Гърция някъде из континенталната част или планирате да откриете нови острови това лято, страната е готова да ви посрещне със свободни граници (без никакви изисквания за COVID документи) и заредени с вкусна храна таверни. Какво повече може да искате от живота!

Вижте най-добрите оферти за почивка в Гърция!

5. В Коста Брава за плаж и безгрижен живот

Подарете си пътуване до слънчева Каталуния, където можете да съчетаете време за плаж по крайбрежието на Коста Брава и време за култура, арт и нощен живот в никога неспящата Барселона. Танцувайте, пейте, пийте и яжте така, както само испанците умеят!

Вижте най-добрите оферти за почивка в Коста Брава!

6. А защо не почивка в Тунис?

Тази идея е за тези, които обичат да експериментират с дестинациите, храната и сезоните, в които пътуват. Тунис заслужава място във всяка класация за най-красиви места по брега на Средиземно море, а температурата през деня през май е около съвършените 26-27 градуса - перфектна както за плаж, така и за разглеждане на забележителности. 

Вижте най-добрите оферти за почивка в Тунис!

>
03 май 2022 г.

Тагове

алтернативен туризъм

екзотика

идеи за уикенд

романтични места

семеен туризъм

събития май

майски празници

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти