Начало / Статии / Статии - Италия

Къде да пътуваме през май?

Автор

/

NasamNatam.com ви дава няколко идеи за вълнуващи пътешествия през месец май:

Снимка: Thinkstock/Gulliver

1.  Почивка в Сардиния, Италия

Началото на май е перфектно време да се озовете на Сардиния и да посетите плажа за първи път тази година.

Не е случайно, че островът е любимо място за почивка на милиони туристи от цял свят – тук съчетанието от история, море и вкусна храна е повече от съвършено, а куп интересни дестинации – като Корсика например, са ви на един ферибот разстояние.

Кога: Целогодишно, но през май времето е чудесно

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Сардиния!

2. Плаване с кану по река Тибър 

В това мероприятие участниците карат кану в долината на река Тибър от Чита ди Кастело до Рим. Карането се състои от седем отсечки от по 20 – 30 км. Участниците се разделят на групи, като всяка е начело с опитен водач на кану.

За онези, които предпочитат други спортове, могат да следват участниците с велосипед, пеша или на кон. Всеки, който има желание да участва трябва да се запише в официалния сайт на събитието.

Повече информация можете да намерите тук.

3. Круиз из Средиземно море

Ако Испания и Италия са ви на сърце, добавете към тях Франция и Малта и ще получите чудесен 9-дневен пролетен маршрут за круиз по Средиземноморието. 

Вижте най-добрите оферти за почивка на круизен кораб.

4. Пътешествие до остров Санторини, Гърция

Плажния сезон можете да откриете и на приказни гръцки остров Санторини.

Вижте синьо-белите къщички, гмурнете се до калдерата на избухналия някога вулкан и отидете на черен и червен плаж. Плюс най-красивите залези на света от Оия. Какво повече може да иска човек? А, да, до 1 април ползвате допълнителна отстъпка от цената!

Кога: През май има по-малко туристи 

Вижте най-добрите оферти за почивка на остров Санторини!

5. Бирфест в Прага

Всяка година в началото на месец май пивовари от цяла Чехия се събират в Прага, за да покажат майсторството си в безкрйно разнообразие от бутилирани, наливни, крафт и нестандартни бири. Включете се във внушителния фестивал, който разполага с 10 000 места за сядаен под големите си шатри.

Вижте и най-добрите оферти за Прага.

6. А защо не почивка в Мароко?

Тази идея е за тези, които обичат да експериментират с дестинациите, храната и сезоните, в които пътуват. Агадир заслужава място във всяка класация за най-красиви заливи, а температурите дори през януари не падат под 20 градуса. 

Кога: през май температурите са приятни.

Вижте най-добрите оферти за Мароко.

7. Санкт Петербург и Москва

Оставете зимна Русия на руснаците, а самите вие я вижте през пролетта. Май е перфектното време да видите двата главни града на Русия в цвят и зеленина.

Снимка: Thinkstock/Gulliver

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Русия!

8. Почивка в Кабо Верде

Продължаваме с нови дестинации за летни почивки. Кабо Верде е екзотичен африкански остров - трудно достъпен заради редките полети, но предлагащ красиви плажове и възможности за забавления, заради които си струва. При това на доста разумни цени.

Вижте най-добрите оферти за почивка на Кабо Верде. 

9. Национален ден на вятърните мелници в Холандия

Повече от 600 мелници от общо 1000 в Холандия участват в националния ден на вятърните мелници.

Снимка: Thinkstock/Gulliver

През това двудневно събитие имате възможност да посетите работещите мелници на Амстердам, които датират от XVII и XVIII в. Много от мелничарите демонстрират своите дейности пред любопитната публика.

Повече информация можете да намерите тук.

10. Ботаническата градина Кукенхоф

Разположена на 32 хектара, ботаническата градина Койкенхоф е една от най-впечатляващите градини в света. Намира се край град Лисе, Холандия. Създадена е през 1949 г. През пролетта там се разлистват над 7 милиона цвята. Окото ви ще се радва на разноцветните алеи, а аромата на цветя ще ви обръща изцяло.

Сред интересните цветни композиции можете да видите орхидеи, лалета, японски черешови дървета и много други. Из градината са разположени много кафенета, ресторанти, зоологическа градина, а също и площадка за децата.

Вижте и най-добрите оферти за пътуване до Холандия.

 

17 март 2017 г.

Тагове

алтернативен туризъм

екзотика

идеи за уикенд

романтични места

семеен туризъм

събития май

майски празници

Забележителности наоколо

Избрани оферти