Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Сандански – зима на топло

Сандански се намира в тази част на България, която на картата на синоптичната прогноза винаги е с най-високи температури. През лятото може и да не е най-забавното нещо да си в най-горещия град в страната, обаче пък зимата си е чисто удоволствие!

Сандански прилича повече на град от другата страна на гръцката граница – и цветята, и храстите, че и кафенетата ако щете – всичките са в средиземноморски стил.

Зимата не е безцветна и безлистна, защото в парковете и градините има куп вечнозелени растения. И когато към цялата тази топла атмосфера добавите и топлата минерална вода, вече е готова идеалната почивка за всички зиморничави туристи: спа и слънце в Сандански.

В района на Сандански има над 80 минерални извора с температура на водата от 42 до 81 градуса. Освен че е лековита за различни видове болести, водата има благотворно въздействие върху тялото и духа чисто профилактично. Това е и причината районът на града да е населяван от хилядолетия.

Десетките спа хотели в града предлагат отлични условия, много от тях са от висока категория. Сауна, парна баня, басейни с минерална вода, спортни центрове – кой е казал, че през зимата непременно се губи форма?

Ако сте любители на хубавото вино, можете да комбинирате почивката си с посещение на някоя от многобройните винарни в околностите на Сандански.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Сандански!

Дата: 10 декември 2013 г.
4.5/5, 11590 гласа
Забележителности около Сандански