Начало / Статии / Статии - България

Регион Сандански, Петрич, Струмяни – вдъхновен от природата!

Автор

/

Сандански, Петрич и Струмяни – регион, към който не можеш да останеш безразличен. Туристите обичат и познават тази част от България. Те се връщат отново и отново, защото откриват вълшебството на тези земи, вдишват от магията на чистия въздух, усещат полъха на южния вятър и силата на водата…И сърцето им остава завинаги тук!

Съчетанието от благоприятни природни дадености заедно с богатството от минерални извори с различна термалност (в района на община Сандански има над 80 извора с температура 42-81 градуса по Целзий), ниска минерализация, богат химически състав, лекуващи множество заболявания и даващи възможност за къпане на открито през цялата година, превръщат мястото удобно за заселване на човека по тези места още в дълбока древност.

Тук се намира един от най-старите центрове на Балканите още от времето на Троянската война. Историческите легенди разказват, че храбрият вожд – предводител на най-голямото робско въстание в Римската империя - Спартак, е роден и израснал в тези земи. През цялата година хиляди туристи посещават античния град Хераклея Синтика, съществувал повече от хилядолетие.

Уникалните мелнишки пирамиди спират дъха на гостите, прииждащи в региона. Маршрутът на туристите задължително преминава през Мелник. Гостите на града-приказка не спират да се удивяват от вдъхновението на природата, създала тези единствени по рода си причудливи пясъчни форми.  

Сякаш времето спира за всеки, който посети регион Сандански - Петрич – Струмяни. Магията неусетно те кара да се влюбиш в тази част на България. Пирин планина те обгръща в прохладната си прегръдка и те понася през зелените пътеки и щури водопади, за да те отведе към тайнствените земи, за които се разказват легенди…За чудесата на пророчици, живели по тези мистични места и помагали на хората. Който умее да го прави е „дар от Бога”, а Бог дарява само избраниците си. Така до светците - помощници, на които местните съградили десетки християнски храмове, се наредили и пророчиците. Две са световно известните гадателки на този мистичен край – Ванга и Преподобна Стойна, чиито свети места и до днес са посещавани от хиляди туристи и поклонници.

Срещата с чудесата на региона ще ви впечатли и с уникалния македонски фолклор, съхранил изконната българска добродетел – гостоприемството, което ще ви накара да се почувствате добре дошли във всеки сезон и празник. Бъдете гости на най-топлия и красив регион в България!

Регион Сандански, Петрич, Струмяни – вдъхновен от природата!

>
03 февруари 2014 г.

Тагове

археология

балнеолечебен туризъм

винен туризъм

идеи за уикенд

кулинарен туризъм

културен туризъм

маршрути

семеен туризъм

спа туризъм

фолклор

Забележителности наоколо

Избрани оферти