Начало / Статии / Статии - Италия

Крайбрежните градчета на Средиземноморието

Автор

/

Портофино, Италия

Портофино е едно от най-красивите места в света, посрещало знаменитости като Бриджит Бардо и Берлускони. Тук пастелните фасади на къщите се отразяват в тюркоазеното море.

В миналото градът се е наричал Портус Делфини, а в централната му част все още ясно се вижда градското разпределение по древноримската система с улици, които се пресичат под прав ъгъл.

Позитано, Италия

В Позитано ще намерите една малко по-различна крайбрежна красота – скали, надвиснали над морето, и вълни, разбиващи се в тях. 

Това е най-известното от всички села по Амалфийското крайбрежие, което е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Мястото е съвършено за плуване в чистите води на Средиземно море, дълги вечери в ресторанти, надвиснали над морето, и лежерни разходки сред пъзела от улички с надвиснали глицинии и аромат, разнсящ се от лимоновите дръвчета. 

Таормина, Италия

Разположена на източния бряг на Сицилия, Таормина често е определяна като пример за южноиталианско крайбрежно градче. Това е дом на много поети и художници, но освен хора на изкуството тук може да намерите и хора на забавленията. Таормина става известна още през 60-те години, като и до днес привлича любители на красотата и ароматната сицилианска кухня по склоновете си с гледка към морето.

Касис, Франция

В миналото Касис е бил малко рибарско селце, което е запазило чара на Южна Франция, въпреки намиращите се наблизо помпозни и натруфени градове – Сен Тропе, Кан и Ница. Касис привлича малко американски туристи, но пък за сметка на това европейците се наслаждават на този малък рай на Средиземноморието. Градчето е известно още с първокласните си лозя, от които се произвеждат невероятни бели вина и розе.

Порт Гримо, Франция

Порт Гримо е „френската Венеция“, прекрасен град с канали и острови. Жителите на града са едва около 4000, но пък всеки от тях разполага с яхта или поне с моторница за да може да се придвижва. Разположен е между Сен Тропе и Фрежу и е истински малко известен рай.

Мантон, Франция

Мантон е едно от най-предпочитаните места за почивка по Лазурния бряг. Разположен е между Монако и Италия. Курортът е луксозен и е изключително подходящ както за плаж, така и за любители на културата. Тук по-скоро може да се отдадете на покоя на града, отколкото да се включите в шумни купони - с изключение на края на зимата, когато в града се провежда пищният Празник на лимона с мащабни шествия и паради.

Хайфа, Израел

Когато си мислите за средиземноморски крайбрежни градчета, възможно е да не се сетите за Израел и неговия прекрасен град Хайфа. Разположен много близо до Тел Авив, Хайфа е лесно достъпен и предлага истинско изобилие от културни събития. Това, което го отличава от останалите градове, е смесицата от европейската и източната култури. Хайфа е разположен на полуостров и е заобиколен от море на три места, което го прави още по-очарователен.

Наксос, Гърция

Наксос е известен като най-зеленият остров в Гърция, който има и високи планини, и плодородни равнини. Плажовете на острова са девствени и невероятно красиви. Местното население се грижи изключително много за земята, която притежава и макар туристите да стават все повече с всяка година, тук винаги можете да откриете спокойно кътче.

Мурсия, Испания

Мурсия не е град, а област в Испания. Известна е като място, където партитата са навсякъде. Изкуството също е част от Мурсия. Това, което ще ви предложи още областта, са дълги и девствени плажове, като много от тях са нудистки.

Вижте актуални оферти за пътуване в Италия!

>
23 февруари 2023 г.

Тагове

екзотика

любопитно

полезно

романтични места

средиземноморие

Забележителности наоколо

Избрани оферти