Начало / Статии / Статии - България

Uva Nestum Wine & SPA – винени пътешествия наблизо и далеч

Автор

/

Ако сте ценители на винените преживявания, отправете се на юг, в посока Гоце Делчев, където разположен в красивата Долина на река Места, заобиколена от четири величествени планини, ще откриете винен и спа комплекс Uva Nestum Wine & SPA.

Настройте сетивата си за аромати, които разказват истории и за вкусове, които се помнят дълго.

Лозя и сортове

Известно е, че вината извличат най-доброто от земята, върху която е зряло гроздето. Ето защо Uva Nestum използват единствено грозде от собствени, чисти лозя, представящи характерния тероар на Долината на Места. Лозята заемат площ от 17 декара, на които се отглеждат пет сорта: българският сорт Рубин, Сира, Каберне Фран, Мерло и Каберне Совиньон. На място ще научите повече за особеностите на различните сортове.

Винени пътешествия

Uva Nestum Wine & SPA обръща специално внимание на всички, които са заинтригувани от света на виното. Периодично комплексът организира тематични дегустации, пренасящи небцето ви в далечни земи. По време на специалните събития за винени ентусиасти и ценители на добрата храна, наречени „Винени пътешествия“, може да се насладите на подбрани вина и алкохолни напитки от определена тематична дестинация, които са представени по най-добрия начин в елегантната компания на ястия и кулинарни предложения от същите ширини. А музикалната и развлекателна програма, специално подбрана за представяната винена дестинация, допълнително допълват чувството, че наистина сте се пренесли на друго място.

На 16 септември 2017 г. поредната дестинация от серията „Винени пътешествия“ на Uva Nestum Wine & SPA ще ви очарова с неповторим дух, уникална природа, пъстра култура и уникални вина – страната на кенгуруто – Австралия. Селектирани вина от този малък, но много колоритен континент, и храни ще зарадват търсачите на приятни емоции в Гоце Делчев.

Храна

Добрите вина в Uva Nestum вървят с висококачествени продукти, произведени в личното стопанство на комплекса или доставени от подбрани местни производители. Така можете да сте сигурни, че ще доставите на тялото и сетивата си само първокласно преживяване.

Бутикови серии

Изба Uva Nestum е проектирана като малка бутикова изба, която произвежда лимитирано количество от 10 000 бутилки първокласно вино. Емблематичните вина, които да опитате, са Uva Nestum Rubin&Merlot, Uva Nestum Cabernet Franc&Merlot, Uva Libre, Rose Uva Nestum, както и най-младото попълнение Uva Nestum - Shirtó.

Когато задоволите изтънченото си небце в ресторанта, може да се насладите на релаксиращите процедури в спа центъра на хотела, който е разположен на площ около 2000 кв. м. Спа центърът включва 25-метров открит и 15-метров закрит плувен басейн, както и отделно обособено джакузи с минерална вода. И тъй като виното е в центъра на целия комплекс Uva Nestum Wine&SPA, в спа центъра са обособени специални помещения за винотерапия. Предлагат се още различни масажи и спа процедури, солна флотация, солна зала за релакс, хамам, серайл, сауна, парна баня, фитнес зала, зала за тренировки с единствения в България уред Imoove, както и студия за високотехнологични естетически процедури.

Uva Nestum Wine & SPA е част от най-добрите спа хотели в България.

>
04 септември 2017 г.

Тагове

винен туризъм

идеи

идеи за уикенд

идеи за уикенда

любопитно

романтика

романтични места

алкохол

винарни в България

вино

Забележителности наоколо

Избрани оферти