Начало / Статии / Статии - България

Омая: Рай на ръба на България

Автор

/

Там някъде, съвсем накрая на България до границата с Гърция, има едно място, което ще ви накара да ахнете от удивление, да забравите за всичките си грижи и да се зачудите дали по някаква грешка не сте попаднали в рая.

Това е ваканционно селище Омая. Името му съвсем не е случайно – ако някога сте си представяли как точно изглежда думата „омая“, тук ще я видите с очите си.

Слънчеви полянки се редуват със сенчести пътеки под вековни иглолистни дървета, а сред тях са скрити седем приказни къщички. Всяка е уникална по дизайн, а това, което ги обединява, е че са направени от екологични материали – камък, глина и дърво. Някои са с причудливи форми, едната „стои“ на един крак, друга има затревена полянка върху покрива си...

Но не само къщичките провокират въображението. На 500-те декара площ на комплекса има много за откриване. Закътани пейки, сковани от дървени трупи, столчета от дънери, глинени кресла, екокът за барбекю, лампи, покрити с „шапки“ от тръстика, необичайни саксии с цветя изникват, където най-малко ги очаквате. С внимание към всеки детайл в Омая са се погрижили накъдето и да погледнете, очите ви да се радват.

Искате да се разхладите? Две езера, лодка за разходка или басейн са възможностите за избор. Или ще предпочетете цветен хамак, опънат под сянката на дърво?

Настане ли време за хапване, ви очакват още изненади, защото тук ще си припомните отдавна забравеният вкус на истинската храна. Сирене, зеленчуци, чай, месо – всичко е невероятно вкусно. Всъщност, няма и меню. Можете просто да поръчате каквото ви душа иска и да бъдете сигурни, че резултатът ще е невероятен.

А най-хубавото на този рай е, че можете истински да си починете. Да послушате тишината или шума от вятъра в короните на дърветата. Да се разходите в полите на Пирин. Да съзерцавате отраженията във водите на езеро. Просто да поседите и да помислите за хубавите неща в живота. Защото в Омая (както и в рая) има място само за хубави неща.
 

>
01 август 2013 г.

Тагове

България

идеи за уикенд

лукс

уикенд изкушения

Забележителности наоколо

Избрани оферти