Начало / Статии / Статии - Италия

Забележителности в Генуа - какво непременно да посетим

Автор

/

Миналото величие на Генуа все още си личи по богатите мраморни фасади на сградите от 16-18-и век. И до днес градът е едно от най-важните пристанища в Италия. Разходете се по крайбрежната улица и се изгубете из преплитащите се като морски възли стръмни калдъръмени улички. И не само това. Ето някои от забележителностите в Генуа, които непременно да посетите.

Снимки: Thinkstock/Gulliver

Започнете от Пиаца де Ферари с нейния величествен фонтан и не по-малко величествени сгради, които го заобикалят – това е сърцето на Генуа. Оттук можете да тръгнете по главната улица XX Settembre, за да се потопите в ар нуво атмосферата на района.

Изберете ли улица Данте, ще стигнете до площад Пиаца Данте, където и до днес се издигат двете перфектно запазени кули на Порта Сопрана – един от входовете в крепостната стена на някогашна Генуа. Тук се намира и къщата, в която Христофор Колумб е прекарал детството си, има и малък музей.

Не пропускайте да се загледате във внушителната катедрала Сан Лоренцо, в чиято крипта-съкровищница се пазят реликви – подносът, на който се смята, че е била положена главата на Свети Йоан Кръстител, мощите му, както и бокал, който дълго е бил смятан за Светия Граал.

Ако искате да добиете представа за това какъв е бил животът в мощна Генуа през 16-и или 17-и век, разходете се по улица Гарибалди и посетете някои от дворците, разположени от двете й страни толкова нагъсто, че се чувствате притиснати от величието им. Палацо Росо, Палацо Бианко и Палацо Турси са отворени за посещение. Вътре ще видите интериорът на двореца от онези времена, както и богати колекции с предмети на изкуството.

Ако сте почитатели на изкуствата, разгледайте и Националната галерия в Палацо Спинола. По съвременната улица Балби, изградена още през 17-и век, също е пълно с палати – едно от внушителните здания е на университета, което може да се похвали и с прелестни градини.

На последно място, но съвсем не по значение, оставете си достатъчно време за разходка из пристанищната зона. Старото пристанище, Морският музей, Аквариумът на Генуа – всички те заслужават вашето внимание. Аквариумът е най-големият в Италия и един от най-големите в Европа. Издигнат е през 1992 г. в чест на 500 години от пътешествието на Христофор Колумб.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Генуа!

>
04 декември 2015 г.

Тагове

дворци

катедрали

културен туризъм

летен туризъм

площади

пристанища

романтични градове

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти