Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мадрид

До Мадрид в началото на лятото: екскурзия с автобус и кораб

Номер на оферта

/

239606

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с удобен автобус, лицензиран за международни пътувания, по посочения маршрут
фериботен кораб Генуа-Барселона - билет
всички пътни такси по маршрута
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Любляна
1 нощувка във вътрешни каюти за четирима на кораба Генуа-Барселона
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Барселона
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Валенсия
3 нощувки със закуски в хотел *** в района на Мадрид
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Жирона/Figeres
1 нощувка със закуска в хотел *** на Френска Ривиера
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Загреб
Туристическа програма в Генуа, Барселона, Мадрид, Толедо, Сарагоса, Ница
Водач от агенцията, екскурзоводско обслужване по време на цялото пътуване, местен екскурзовод на български език

Цената не включва

Градска такса: в порядъка на 2.5-3 евро на ден на човек, заплаща се на рецепция на хотелите
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Входни такси за посещаваните обекти (тези с предварителна резервация се събират заедно с основната пакетна цена)
Вечери в ресторантите на хотелите, там, където е възможно: в порядъка на 14-17 Евро, по желание

Програма на пътуването

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

1 ден, 16.06, петък: транзитно пътуване
Словения Oтпътуване с автобус в 4.00 ч. по маршрут София-Любляна (по желание, срещу допълнително заплащане отпътуване от Пловдив). Пристигане вечерта и настаняване в хотел в района на словенската столица. Нощувка.

2 ден, 17.06, събота: Генуа
Закуска. Oтпътуване за Италия в 7.00 ч. . Пристигане в Генуа (620 км). Туристическата програма ще бъде съобразена според времето на пристигането: Старото пристанище, Двореца на Дожите, Катедралата Сан Лоренцо, Площад де Ферари с оперния театър Карло Феличе. Отпътуване за Испания с фериботен кораб на компанията Grandi navi veloci в 17.00 ч. Нощувка в каюти.

3 ден, 18.06, неделя: Барселона
Пристигане в Барселона в 13.30 ч. Автобусна обиколка на Барселона: спирка, вход и свободно време за запознаване с шедьоврите на архитекта Гауди : Катедралата Саграда Фамилия, парка Гуел /заплаща се вход/ Пешеходен тур в историческия център: Паметника на Колумб, Лас Рамблас, Пласа Реал, Готическия квартал, Катедралата Санта Евлалия, музея на Пикасо, площад Каталуния. Настаняване в хотел в района на Барселона. Нощувка.

4 ден, 19.06, понеделник Барселона-Валенсия
Закуска. Продължава разглеждането на Барселона. Панорама на Хълма Монжуик, Националния дворец – Музей на каталунското изкуство.и съоръженията на Лятната Олимпиада през 1992 г., крайбрежния булевард, стадиона Камп Ноу. Свободно време. Следобед отпътуване за Валенсия (350 км). Настаняване в хотел в района на Валенсия. Нощувка.

5 ден, 20.06, вторник Валенсия
Закуска. Автобусна панорама на третия по големина град в Испания, покрай градините Турия, Арената и бляскавия площад на Кметството. С автобуса ще отидем до Града на изкуствата и науките - ултрамодерен комплекс, дело на гениалния архитект Сантяго Калатрава, включващ полусферичен Планетариум, IMAX кино с лазерно шоу, Дворец на изкуствата “Кралица София”, Музей на науките “Принц Филип”, пешеходна алея и Океанографски парк - най-големият Аквариум в Европа - седем остъклени сгради, всяка съответстваща на морския свят на един от седемте континента. Свободно време 2 часа за посещение на Аквариума. Следва пешеходна обиколка на историческия център на Валенсия. Престой и свободно време за посещение на Катедралата, където в специален параклис се съхранява Светият Граал.
Следобед отпътуване за Мадрид (360 км). Настаняване в хотел в района на Мадрид. Нощувка.

6 ден, 21.06, сряда Мадрид
Закуска. Туристическа обиколка на Мадрид с автобуса. Пешеходна разходка в историческия център на Мадрид. Посещение на площад Ориенте със статуята на крал Филип IV на кон на Веласкес, Кралския дворец и катедралатa Алмудена – един от символите на испанската столица, пласа Майор, закрития пазар Сан Мигел, главния площад Пуерта дел Сол, разположен в сърцето на историческия център – точката, от която се измерват всички разстояния в Испания, улица Пасео дел Прадо, прочута със своите осем фонтана и с най-значимите музеи, площад Нептун, парка Ретиро, който е част от двореца Буен Ретиро, площад Сибелес и фонтана на богинята Кибела. Свободно време. Нощувка.

7 ден, 22.06, четвъртък Мадрид и Толедо
Закуска. Отпътуване с автобуса за Толедо. Историческият град е старата столица на Испания, с тесни улички, старинни сгради, векове история и удивителна смесица от три култури и религии – християнска, мюсюлманска и юдейска. Свободно време за посещение на Катедралата на Толедо – великолепен образец на испанската готическа архитектура с дарохранителницата, направена от първото злато, донесено в Испания от Христофор Колумб при завръщането му от Новите земи и богатата колекция от произведения на Ел Греко.
Връщане в Мадрид. Свободно време за посещение на музея Прадо или други музеи по интереси. Нощувка.

8 ден, 23.06, петък Сарагоса
Закуска. Отпътуване с автобуса за Сарагоса (320 км). Туристическа програма: базиликата "Нуестра Сеньора дел Пилар", площадът с Кметството, сградата на Стоковата борса, Катедралата. Нощувка в района на Жирона/Фигерес.

9 ден, 24.06, събота Френска Ривиера – Кан, Ница
Закуска. Отпътуване за Френска Ривиера (650 км). Панорама на Лазурния бряг – Ница и Кан. Разходка по Променад–дез-Англе, Площад Масена, Стария град. В Кан, перлата на Френската Ривиера, ще се разходим до Фестивалния център, “Алеята на Славата”, Казиното. Свободно време по булевард Кроазет. Настаняване в хотел в района на Ница. Нощувка.

10 ден, 25.06, неделя: транзитно пътуване до Хърватия
Закуска. Отпътуване за Хърватия. Настаняване в хотел в района на Загреб. Нощувка.

11 ден, 26.06, понеделник: транзитно пътуване до България
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив привечер.

Цена:
*Възрастен в двойна стая: 1830 лв
*Доплащане за единична стая (само в хотелите): 510 лв

Забележка: настаняване в тройна стая и каюта за трима е на запитване. Цената за трети човек в помещение зависи от възможните наличности и няма да има съществена разлика от стандартната цена за двойна стая и четворна каюта, независимо дали е за дете или възрастен.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Мадрид |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Мадрид |  Лято в чужбина - Испания |  Лято в чужбина - Мадрид

Избрани оферти