Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кипър

Септемврийски празници в Кипър - люлката на Афродита - самолет

Номер на оферта

/

238632

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Ларнака – София на авикомпания „Bulgaria Air”;
1 брой ръчен багаж до 10 кг и размери до 55х40х23 см;
1 брой чекиран багаж до 23 кг;
Летищни такси на стойност 120 евро/235 лв. - точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща;
4 нощувки на база закуски и вечери в хотел Park Beach 3* или подобен в Лимасол;
Пешеходна обиколка на Ларнака;
Трансфер летище – хотел – летище;
Представител на български език;
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с покритие до 10 000 евро за лица до 65 г.

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Допълнителни екскурзии;
Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
Такса гориво (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);
Доплащане за медицинска застраховка за лица между 65 и 74 години - 7 лв.;
Доплащане за медицинска застраховка за лица между 75 и 85 години - 21 лв.
Доплащане за застраховка „Отмяна на пътуването"– около 6 % (за повече информация и детайли по офертата, моля изпратете запитване).
Градски такси – заплащат се задължително на рецепция при напускане на съответния хотел.

Програма на пътуването

Маршрут: София - Ларнака - Лимасол - Ларнака - София

5 дни/4 нощувки

ДАТИ И ЦЕНИ на човек в двойна стая:

06.09.2023 - 10.09.2023
Пакетна ПРОМО ЦЕНА при отпътуване от СОФИЯ:
734 евро/1435 лв. при записване до 31.01.2023.
Стандартна цена за отпътуване от София: 785 евро/1535 лв.

20.09.2023 - 24.09.2023
Пакетна ПРОМО ЦЕНА при отпътуване от СОФИЯ:
698 евро/1365 лв. при записване до 31.01.2023.
Стандартна цена за отпътуване от София: 749 евро/1465 лв.

Цената включва летищни такси.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Кипър е третият по големина остров в Средиземно море. Едно райско кътче, което всяка година със своя отлично организиран туризъм привлича стотици хиляди хора от целия свят. Чисто море, просторни плажове, първокласни хотели, пасторални селски пейзажи, романтични следи от древността, прекрасна кухня и вино, спокойствие и ред. Всичко това създава удивителната, неповторима атмосфера на острова, визитна картичка на който е богинята на любовта Афродита.

Предлагаме ви кратко бягство в Лимасол за празниците – един от трите най-атрактивни курорти на Кипър, делови, търговски и туристически център, с голямо пристанище. Септември тук е чудесен месец за отдих и разглеждане на забележителности, лятото още не си е отишло, а вече не е и твърде горещо. Градът разполага с много дълга крайбрежна алея, подходяща за джогинг или просто разходка на чист въздух. Насладете се на спокойствието и красотата на тази прекрасна страна.

Защо да изберете тази програма?

Възможност за кратка почивка през празничните дни;
Септември е чудесен период за разходка в Кипър - все още лято, но не твърде горещо;
Директни полети с включен чекиран багаж;
Настаняване на база закуска и вечеря;
Хотел с отлични отзиви в непосредствена близост до морето и удобно местоположение за разходки;
Включена в цената пешеходна разходка на Ларнака с екскурзоводско обслужване на български език;
Допълнителни екскурзии с включени входни такси за описаните в програмата обекти;
Възможност за включване в затворен чат на групата след резервация, където ще можете да се запознаете с другите участници, да споделяте идеи и да коментирате въпроси свързани с предстоящото пътуване. В този чат ще получавате и любопитна информация свързана с дестинацията.

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: СофияЛарнака - Лимасол
Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания Bulgaria Air до Ларнака в 07:50. Кацане на летището в Ларнака в 09:55 местно време.

По пътя от летището към града ще посетим византийската църква Angeloktisi в Кити датираща от от 5 – 6 век и пазеща важни раннохристиянски мозайки на Дева Мария.

Ще направим кратък стоп при джамията Хала Султан Теке – основно мюсюлманско светилище не само в Кипър, а и в света (след Мека, Медина и йерусалимската джамия Ал-Акса), макар и значително по-скромна в сравнение с храмовете в Саудитска Арабия. Разположена е на брега на соленото езеро Солт Лейк (на гръцки Aliki), което пресъхва от горещината през летните месеци, а през зимата се пълни с вода и е местообитание на различни водоплаващи птици, включително на розовото фламинго.

В град Ларнака ще посетим църквата Свети Лазар - храмът е сред основните забележителности и е изключително важен за християните. Издигнат е върху гробницата на Лазар – мъртвецът, който Иисус съживява, а след това става един от първите му апостоли. Смята се, че след възкресението Лазар пристига в града, където става първият християнски епископ на града, който тогава е носил името Китион.

Свободно време за кратка разходка или обяд на крайбрежната алея на Ларнака - Атина Авеню, достигаща до най-популярния плаж в района - Финикудес („малки палми“), кръстен в чест на палмовата алея, засадена по крайбрежието през 1922 г. Трансфер до хотела в района на Лимасол. Вечеря. Нощувка.

Ден 2: Лимасол – Никозия - Лимасол
Закуска. Свободно време за релакс и самостоятелни разходки или целодневна екскурзия до кипърската столица Никозия срещу доплащане. След падането на Берлинската стена, Никозия остава последната столица в света, разделена на две: тя е главен град на Република Кипър и на Севернокипърската турска република. Двете части са отделени с буферна демилитаризирана зона, контролирана от силите на ООН, известна като „Зелената линия”. Никозия е била столица на кръстоносци, венецианци, османски турци, била е и част от Британската империя, затова и движението на автомобилите тук е вляво. Легендата разказва, че Марк Антоний се влюбва в лозята на Кипър и подарява острова на любовницата си Клеопатра.

По време на обиколката из гръцката част на столицата ще видим градските стени, ограждащи старата част на града още от времето на венецианската окупация на Кипър, ще посетим Етнографския музей с находки още от дълбока древност, в този район са и най-старата византийска църква Панагия Крисалиниотиса от 1450 г., катедралата Агиос Йоанис от 1662 г. и др.

В старата част ще се разходим по колоритната улица Ледра, това е и старото име на Никозия, изпълнена с магазини за сувенири, ресторанти, кафенета. На тази улица е и граничният пункт за влизане в турската част на града (само срещу лична карта). Тук ще попаднем в характерната атмосфера на Ориента. Ще разгледаме Света София от 13 век - готическа катедрала в миналото, превеърната в джамия по време на завладяването от османците, след което ще посетим към Буюк хан - най-големият керван-сарай в Кипър. Днес в него е разположен културен център, в който се помещават традиционни и модерни занаятчии и художници.

Свободно време за обяд. Отпътуване към Лимасол. Вечеря. Нощувка.

Ден 3: Лимасол - Курион - Омодос - Лимасол
Закуска. Свободно време за релакс и самостоятелни разходки или целодневна екскурзия до старата част на Лимасол, Курион и Омодос срещу доплащане. Стария град на Лимасол е разположен около старото рибарско пристанище и привлича туристите с колоритните си малки улички и заведения. Най-голямата забележителност е замъкът от XII век, в който Ричард Лъвското сърце сключва брак с принцеса Бергантина Наварска. Сега тук е археологическият музей на града.

Близо до Лимасол се намира античният град Курион, съществувал от древността до Средните векове. Построен е от микенците, участвали в Троянската война. Издига се до град – държава. Руините на града, които ще видим, са част от местния археологически комплекс, чиято най-голяма забележителност е римският амфитеатър от II век, който е побирал над 3000 зрители и е бил арена на гладиаторски борби. За Курион са съобщавали едни от най-известните в античността историци и летописци като Птоломей, Херакъл, Плиний Стари и др. Екскурзията продължава в селището Колоси, разположено на част от...британската военна база Акротири. Тук е запазен средновековен замък, строен от френски войници през XII век. В него са изложени стенописи, мозайки и съоръжения за преработка на ...захарна тръстика.

Рицарите от замъка се прочули като производители на вино, наречено Командария, което днес се счита за едно от най-добрите на острова. За финал сме отредили малкото село Омодос, където живеят не повече от 280 жители. Още от стари времена те са известни като майстори на виното – за техните умения и превъзходното им вино съобщава и френски пътешественик през XIX век. Освен с виното, селището е известно и със сладките колбаси судзукос, произведени от гроздов сок и ядки. В Омодос правят и страхотни сладка от череши, ябълки, смокини и други плодове, дори от...тиквички и патладжани. Разхождайки се из уличките на селото, ще посетим и един от най-старите манастири в Кипър. Неговата история датира още от IV век и е свързана с името на Св.Елена, майката на римския император Константин Велики.

Връщайки се от Йерусалим, тя минала през Кипър, където в Омодос оставила частица от Христовия кръст. Манастирът, който бил построен тук след това, през XVIII век имал специално издаден от турския султан ферман, благодарение на който никога не бил ограбван и опожаряван. Нещо повече, съседни храмове пазели светините си в него. Монасите отглеждали плодове, зеленчуци, маслини и лозя, от които произвеждали вино.

Свободно време за обяд. Отпътуване към Лимасол. Вечеря. Нощувка.

Ден 4: Лимасол – Пафос - Лимасол
Закуска. Свободно време за релакс и самостоятелни разходки или целодневна екскурзия до Пафос срещу доплащане.

Пафос е Европейска столица на културата през 2017 година. Древен град на брега на морето, обявен за обект на ЮНЕСКО. Столица на острова в продължение на седем века, с много останки от античността, дълбоко свързан с древногръцката митология.

Сред най-интересните места в града се отличават баните от османския период, средновековният замък, издигнат по византийско време за защита на пристанището, древният театър, чиято сцена оживява от различни музикални прояви, църквата Св. Соломон, византийската църква Св. Параскева от XI век с фрески из живота на Исус Христос, колоната на Апостол Павел, който бил един от първите проповедници на християнството в Кипър.

По време на екскурзията, ще видим Гробницата на царете, както е известна резиденцията на Птоломеите, вилата на Дионисос с разкошни мозайки. В Пафос се съхраняват може би най-добре запазените римски мозайки в цялото Източно Средиземноморие! Ще имаме и свободно време на пристанището Като Пафос. Тук има много кафенета и продавачи на кипърски локум с бадеми, приготвян по рецепта на повече от 100 години! Но все пак, водеща си остава темата за любовта.

Край Пафос се намира Скалата на Афродита. Именно тук, според легендата, от пяната на морските вълни изплувала Богинята на любовта. Това е мястото в Пафос, където ще имаме специална фотопауза - всеки турист желае да се снима тук за спомен. Съществува и традиция младите влюбени двойки да рисуват с бели камъчета върху пясъка на плажа край залива на Афродита имената си и символа на сърце.

Връщане в хотела в Лимасол. Вечеря. Нощувка.

Ден 5: Лимасол – Ларнака - София
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището в Ларнака за полет до София в 17:45. Кацане на летището в София в 19:55 местно време.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Препоръчваме сключване на застраховка „Отмяна на пътуване и съкръщаване на пътуването", която защитава заплатената от Вас сума за различни рискове.

Минимален брой участници: 20
Условия за записване:
- Депозит при резервация в размер на 50% от стойността на пътуването;
- Доплащaне до 100% - 45 дни преди датата на отпътуване.

Условия за анулация:
В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от Туриста, Туроператорът възстановява платената сума за туристическите услуги, като удържа стойността на издадения на Туриста самолетен билет, ако има такъв, и допълнително следните неустойки:
- От деня, следващ деня на подписване на договора, до 45 календарни дни преди датата на тръгване – такса в размер на заплатения депозит;
- При отказ от пътуване на Туриста от 44 дни до началната дата на изпълнение на туристическите услуги, неустойката е в размер на 100% от платената обща цена.
Необходими документи:
валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Допълнителни условия:
- Доплащане за настаняване в единична стая: 240 лв.;
- Доплащане за настаняване в стая с изглед море: 50 лв. за целия престой.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение

=============================================================

Допълнителни екскурзии

+ Целодневна екскурзия до Пафос – 73 евро/143 лева
+ Целодневна екскурзия Лимасол, Курион и Омодос – 75 евро/147 лева
+ Целодневна екскурзия до Южна и Северна Никозия – 76 евро/149 лева

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Кипър |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Кипър |  6 септември 2023 - Гърция |  6 септември 2023 - Кипър

Избрани оферти