Събития - Каринтия

Януари               
Eis Total                     
Провежда се в малкия курорт Малта. Това е изложение за най-новата екипировка за алпинизъм и най-вече за екстремни изкачвания по ледове. Тук може да си поговорите с други ентусиасти като вас или просто да наблюдавате демонстрациите на професионалистите.  Провежда се около средата на януари (http://www.eis-total.at/?q=home)                               

Юли             
Ironman Austria в Клагенфурт                                      
Най-големият триатлон на Европа завършва при езерото Worthersee до Клагенфурт, където се събират десетки хиляди фенове да окуражават спортистите. Най-известният район през лятото в Австрия предлага чудесна гледка към състезанието. То започва на обществения плаж Strandbad Klagenfurt и продължава по малкия канал Lend. Бягането и колоезденето също са в местността и накрая атлетите се връщат обратно при езерото за последните няколко изтощителни километра. Организаторите се гордеят с това, че зрителите на събитието, изминавайки само 400 метра от старта до финала, могат да видят, как състезателите преминават цели десет пъти. Състои се в началото на юли.  (http://www.ironmanaustria.com/)                                   


Плажен Волейбол от Големия Шлем                                
Клагенфурт е домакин на турнир по плажен волейбол от Големия Шлем, едно от водещите събития в Европа. Известно с купонджийската си и приятелска атмосфера,  всяка година събитието привлича десетки хиляди зрители около езерото Worthersee. Докато отборите са заети да се състезават, за вас има безброй възможности как да се насладите на лятото. Започва от юли и продължава през август.  (http://www.beachvolleyball.at/)                                         


Международно състезание на певчески хорове                                            
Този международен форум, състоящ се в замъка Porcia, събира хорове от цяла Европа, а и отвъд океана, за един прекрасен фестивал на песните. Между 60 и 80 хора заявяват

Забележителности около Каринтия