Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Гротенбан парк – на гърба на дракон в света на джуджетата

Има пътувания в далечни земи, за които човек няма нужда от международен паспорт, а само от достатъчно въображение. Едно такова приказно пътуване очаква посетителите на симпатичното австрийско градче Линц, край което се намира приказната пещера Гротенбан.

Тук из тайнствените кътчета на Страната на джуджетата ще преминете не как да е, а на гърба на дракон.

Пещерното влакче е най-посещаваната забележителност на Линц. Атракцията е създадена през далечната 1906 г. във вътрешността на една от седемте средновековни кули, някога част от могъща крепост. Намира се на хълма Пьостлингберг, който се издига на 539 м височина над бреговете на Дунав.

Първо се качвате на влакчето Пьостлингбергбан, чийто маршрут ви отвежда от подножието на хълма покрай Зоопарка (трябва да заявите предварително, ако искате да слезете там – спирка Тиргартен), та чак до върха.

Казват, че това е най-стръмното железопътно изкачване в света. Със сигурност е едно от най-живописните – на фона на историческия център на Линц, а още по-добре – на невероятната коледна украса през декември.

 

Оттам приключението продължава на миниатюрното влакче-дракон Гротенбан във вътрешността на крепостната кула. Пейзажите вътре са ярко осветени, а сцените от любими приказки са навсякъде около вас. Истинска магия, с която еднакво се забавляват и деца, и родители.

Вижте актуалните оферти за пътуване до Австрия!

Виж още:

Екскурзия в Германия

Екскурзия в Швейцария

Екскурзия в Словения

Екскурзия в Хърватия

Дата: 24 октомври 2014 г.
4/5, 7296 гласа
Забележителности около Виена